Читај ми!

Јубилеј Ромске редакције

У Скупштини Војводине у Новом Саду је обележено 30 година рада Ромске редакције Радио Телевизије Војводине. Део прославе важног јубилеја био је посвећен и испраћају у пензију првог одговорног уредника Ромке редакције, Петра Николића.

Годишњица погрома у Новосадској рацији 1942. године одржана је на платоу испред скулптуре „Породица" на Кеју жртава Рације у Новом Саду.

Рација у јужној Бачкој 1942. године, познатија као -Новосадска - је била акција мадјарских власти у којој су масовно ликвидирани Срби, Јевреји и Роми у јануару 1942. на подручју тада окупиране Бачке. За непуних месец дана је убијено између три И четири хиљаде људи. Новосадска рација представља највећи покољ на подручју Војводине у Другом светском рату.

У Конгресном центру Халик у Истанбулу, у суботу је одржана манифестација ""Сусрет Рома 2023. - Заједно пишемо векове Рома". У оквиру манифестације одржани су састанак И концерт. Скупу је присуствовао председник Турске Реџеп Тајип Ердоган и том приликом дао подршку припадницима ромске заједнице.

Припремила Гордана Нешовић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи