Читај ми!

Националне стратегије за Роме – у ЕУ, на провери

Европска комисија је позвала државе чланице да преиспитају своје националне стратегије за Роме.

У најновијем извештају о процени националних стратегија за инклузију Рома, закључак је да се планови држава чланица Европске уније значајно разликују од стратешког оквира Европске уније који се односи на интеграцију Рома. У извештају су узете у обзир и мере које су неке државе чланице увеле за промовисање борбе против антициганизма, дискриминације и говора мржње, као и мере за јачање капацитета цивилног друштва и обезбеђивање значајног учешц́а жена и младих Рома.

Гост Света Рома је професор Драгољуб Ацковић, дугододишњи истраживач културе и традиције Рома. Говори о ордену „Заслуга за народ" које му је поводом Дана Републике уручио Милорад Додик, председник Републике Српске. Ацковићу је признање додељено за вишедеценијски рад и стваралаштво на пољу очувања и развијања културе и традиције Рома. 

Припремила Гордана Нешовић.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи