Читај ми!

Година у којој су воћари прошли боље него што су очекивали

Откупна цена свињетине која се по килограму живе ваге без урачунатог пореза креће између 110 и 130 динара, како тврде одгајивачи, више не покрива ни основне трошкове производње. Цену је кажу оборила слаба тражња на домаћем тржишту, али и увоз тог меса из држава чланица Европске уније.

Воћари у Србији припремају се за најхладнији део године. Свим засадима потребно је ђубриво, а некима у зависности од врсте воћа и орезивање. Добро познато кречење стабала смањује ризик од инфекција на плантажама. Стручњаци за воћарство подсетиће нас како се правилно наноси кречно млеко и шта све садржи та смеса.

Производња за унапред познатог купца показала се ове године као економски исплативо решење за воћаре и ратаре у нашој земљи. У Западној Србији дестилерије су сировину за ракије обезбедиле откупом целе производње воћа на неким газдинствима. Уговори о кооперацији осигурали су зараду и пољопривредницима који гаје дуван.

Уз остале теме из области пољопривреде у емисији Вас чека и традиционална народна музика из свих делова Србије.

Уредник и водитељ: Иван Јовановић

Радио Београд 1, недеља 8.05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом