Ракија - наша шанса

Готово свакодневно на улици наилазимо на одбачене маске и рукавице. Чак и кад су одложене у контејнере представљају опасан отпад који би требало збрињавати по врло строгим правилима, јер су велики ризик по људе и животну средину. Како се носимо са тим изазовом и да ли ће ова ситуација убрзати регулисање тог важног еколошког сектора? О томе ћемо разговорати са Синишом Митровићем из Центра за циркулрану економију при ПКС.

Чућемо како српски воћари покушавају да унапреде квалитет и да тако остваре задовољавајуће приносе, упркос неповољним околностима које су их довеле у врло тежак положај- од епидемије коронавируса до честих временских непогода и ниских откупних цена.

Кад је реч о производњи шљиве, намеће се друга тема. Зашто Србија као један од највећих светских произвођача овог плода, који претежно завршава у ракији, извезе тек 10 одсто тог пића? То ћемо питати Ивана Урошевића из Националне асоцијације произвођача ракије "Српска ракија", а повод је вест да су три наше дестилерије добиле значајна признања на међународном такмичењу у Лондону.

Уредник и водитељ: Оливера Стајић

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње