Да ли смо са ковидом на "ти" или на "ви"?

Многе заблуде с почетка епидемије коронавируса су развејане. Сада више знамо о томе ко је подложан зарази, какве су реакције, како да се чувамо, али још има доста непознаница. Да ли је тај вирус баш толико различит од других из те групе или непрестано мутира? Да ли то отежава поступак производње нове вакцине? Одговоре ћемо потражити од вирусолога, др Тање Јовановић.

Средином јуна представљен је пројекат ЧУВАРКУЋА. За жиг који гарантује да је производ направљен од домаћих сировина до сада се пријавило десетине компанија са близу 100 артикала. Прве ознаке биће додељене средином месеца. Тим поводом саговорник нам је  Бојан Станић из Привредне коморе Србије.

Жетва пшенице је при крају а оно што је сваке године нажалост прати је дим са њива где се спаљују жетвени остаци што неретко узрокује неконтрилисане пожаре. Упркос појачаној казненој политици, навикама се тешко стаје на крај. О томе ћемо разговарати са професором са Шумарског факултета Слободаном Милановићем.

Скренућемо пажњу и на коришћење гелова за дезинфекцију руку. Британски лекари упозоравају да су на високим, летњим температурама могуће бурне реакције на кожи. За наш програм о томе говори професорка Фармацеутског факултета Сузана Миљковић.

Уредник и водитељ Мирјана Никић

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње