Недељом за село

На београдском сајму у току је 14. Сајам етно хране и пића, регионална смотра прехрамбених производа, припремљених по традиционалним рецептурама, на традиционалан начин. Представља се више од 400 излагача са око 3 хиљаде производа аутентичног укуса и мириса.

У Србији је под виноградима 22 хиљаде хектара, али је само 7 хиљада активно и уписано у виноградарски регистар. Да би се тај сектор пољопривреде развио, држава припрема стратегију винарства и виноградарства за наредних десет година. Винари кажу да је наша земља идеална за виноградарство и да ће улагање у производњу грожђа и вина допринети и развоју туризма.

Крај новембра традиционално је резервисан за свињокоље. Стручњаци подсећају да је, због могућности појаве трихинелозе, обавезан преглед меса пре употребе.

У Колубарском округу скоро 70 одсто пољопривредног земљишта , због повећане киселости, слабије је плодности. Град Ваљево и општина Лајковац обезбедили су пољопривредницима одређене количине креча који ће они, према саветима стручњака, током основне припреме земљишта заорати са стајским ђубривом како би смањили киселост.

У емисији Недељом за село чућете и Брашу, аласа са Дунава, који је првог смуђа од седам килограма уловио са само шест година. Тада је одлучио да настави породичну традицију и да већи део живота проведе у чамцу.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње