Недељом за село

У Београду је протекле недеље одржан први сајам висококвалитетне хране на коме је учествовало више од 80 излагача из земље и региона. То је била и прилика да се чује у ком смеру иде наша прехрамбена  индустрија и какве шансе на тржишту имају мали произвођачи. Општи је став да је за развој прерађивачке индустрије неопходно брендирање, као и инвестиције. Министар пољопривреде Бранислав Недимовић каже да тај сектор може да рачуна на подршку државе.

Како да мали произвођачи уђу у трговинске ланце? Менаџери компанија Deleze, Меркатор, ДЕ-ЕМ и Univerexport одговарају-квалитет, континуитет и прихватљиве цене се подразумевају, а поред  тога потребно је да производ који се нуди буде различит од других. 

У току је јавни позив за средства ИПАРД-а за изградњу објеката и набавку опреме и механизације у сектору меса, млека, воћа и поврћа. О томе какви су све изазови пред онима који желе да конкуришу разговарали смо са Александром Богуновићем из Привредне коморе Србије,  који  држи предавања о ИПАРД-у.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом