Караван

Светска здравствена организација саопштила је ономад да месне прерађевине као што су сланина, пршут, чварци и кобасица, могу да буду узрок развоја рака.

Ова студија могла би да се протумачи као још један облик застрашивања просечног српског хедонисте, баш као што је то била она која је говорила о штетности алкохола.

А откад се појавила та студија о алкохолу, трезног човека у Србији не можеш да сретнеш ни за воланом, а камоли у кафани.

Затим су рекли и да је дуван штетан. То је био јасан сигнал светским произвођачима цигарета да инвестирају у Србију и да се намлате пара. Јер ако после ракије и обилне хране не запалиш цигару, џаба си и јео и пио.

Чим су шећер су прогласили за белу смрт, палачинкарнице у Србији почеле су да бележе енорман профит. А и Миодраг Костић.

Ако је веровати Светској здравственој организацији и роштиљ на ћумур је отрован. А кад год је лепо време, грађани Србије искористе да оду у природу и мало се почасте "отрова" са роштиља.

Зато најновије саопштење СЗО о штетности месних прерађевина, није много насекирала наше људе.

Брину једино организатори Сланинијаде, Пршутијаде, Чваркијаде и Кобасицијаде. Не знају да ли ће имати довољно производа да задовоље повећану потражњу.

Писац текста: Александар Стојадиновић

Радио Београд 1, 14.05

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом