Правац 202

Наш правац је био салон вина Wine Mart, одржан за викенд у Београду а посетили смо га да бисмо сазнали и пренели вам многе занимљивости.

Упознали смо Вука Вулетића, домаћина салона, који ће се у марту такмичити за титулу најбољег сомелијера на планети. Вук нам је објаснио шта све ради сомелијер и како се то уопште постаје, шта уствари подразумева десгустација вина и зашто она лаицима делује као нека тајанствена вештина а специјално за Београд 202 пристао је да, уз озбиљан израз лица саслуша и како се ми то сналазимо у улози дегустатора вина? Открићемо вам и неке необичне ароме за које нисте ни слутили да им је место у вину, као што су петролеј, кокице али и тзв. покисло куче, мачји урин или бакин ормар. Сазнали смо и зашто једног енглеског џина не би било без Пештерске висоравни. Одговор вероватно можете да наслутите ако се сетите шта још долази са Пештери осим квалитетног сира и кајмака, расте на 1500 метара надморске висине и по томе је џин и добио име?

Слано, слатко, горко, кисело - шта највише волите? Пре него што се препустимо укусима и чулима питамо вас - да ли сте знали да у оквиру чула укуса постоји и пети укус?

Водитељ: Ивана Весић

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње