Правац 202

Ако вам се све чешће једе нешто слатко, не осећајте грижу савести јер зима је право време за то.

Шта може боље да угреје од топле чоколаде, каква би то Нова година била без колача и торти и на крају крајева ако и набаците које кило, боље сада него пред лето. Дакле правац по материјал, вадите миксер и нека чаролија почне. Ово је неозбиљнији део данашње приче а позабавићемо се и оним озбиљнијим и сазнати многе занимљиве детаље о томе када су настале прве торте и колачи. Јованка Симић Павловић, професионални кувар откриће нам и шта је у доба Немањића била рашка слатка каша, чућете и које то бакине рецепте чувају, којих се колача радо сећају а и данас их спремају наше саговорнице са Сајма етно хране и пића а за крај ће нам мушко-женски тандем, Радован и Милица припремити један, увек добар, чоколадни колач. 

Водитељ: Ивана Весић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом