Правац 202

Миодраг Миловановић Мига из Свилајнца је један од последњих бачвара у Србији.

Овај крепки 77-годишњак је већ дуже време у заслуженој пензији али ипак сваки дан устаје у пет, одлази у своју бачварску радњу и прави бурад, каце, чаброве за ракију, вино, грожђе, шљиве, туршију, сече трупце, спрема робу од храста, багрема и дуда. О овом занату који као и многи други, нажалост изумире, о рату са пластиком, „љубавности” како каже према дрвету, о нади да ће занат ипак опстати, о свом сину за кога се нада да ће га наследити разговарали смо са Мигом а чућете и шта његов син, 22-годишњи Марко Миловановић, звани Мига Мали мисли о томе. Да ли има жељу да наследи оца, како он доживљава бачварски занат, какве идеје и планове за будућност има и да ли је сукоб генерација баш увек сукоб или су у питању размимоилажења која ипак љубав може да надјача?  

Водитељ: Ивана Весић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом