Читај ми!

Бајден: Очекујем да ћу разговарати са Сијем, не тражимо нови Хладни рат

Председник САД Џозеф Бајден рекао је да ће америчка војска оборити сваки наредни летећи објекат који прети америчкој безбедности и додао да се због тога неће никоме извињавати. Поручио је да очекује да ће разговарати са кинеским председником Си Ђинпингом.

Председник САД Џозеф Бајден рекао је да очекује да ће разговарати са председником Кине Си Ђинпингом о балону, за који Вашингтон тврди да је шпијунски, који је оборен раније овог месеца над Атлантским океаном.

"Не тражимо нови Хладни рат", поручио је Бајден, пренео је Ројтерс.

Амерички председник није прецизирао када ће разговарати са Сијем, али је напоменуо да САД настављају са дипломатским напорима како би разрешили то питање са Кином.

"Очекујем да разговарам са председником Сијем. Надам се да ћемо доћи до решења, али нећу се извињавати што смо оборили тај балон", рекао је Бајден одговарајући на примедбе Пекинга.

Председник САД је рекао за Ен-Би-Си да верује да је последња ствар коју Си жели да покуда везу са САД и њим.

Бајден се огласио први пут откако је америчка јавност затражила више информација о обореним балонима.

Навео је да америчке обавештајне службе и даље покушавају да дођу до више детаља о три неидентификована објекта, од којих је последњи оборен у недељу изнад језера Хјурон на граници САД и Канаде. 

Кина наводи да је балон, који је оборен 4. фебруара, био намењен за праћење временских услова, али Вашингтон тврди да је реч о балону за надзирање у коме се налазио тежак терет који је садржао електронске уређаје. 

Шеф америчке дипломатије Ентони Блинкен је због балона отказао посету Пекингу, а након обарања балона, односи САД и Кине су заоштрени.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи