Читај ми!

Саудијска Арабија, погубљена 81 особа у једном дану

Саудијска Арабија извршила је смртну казну над 81 особом, у највећем масовном погубљењу у модерној историји краљевине. Погубљени су, према наводима Индепендента, осуђени за разне злочине, укључујући убиства и припадност милитантним групама.

Међу погубљенима су, према наводима Саудијске новинске агенције (СПА), "осуђени за различите злочине, укључујући убиство невиних мушкараца, жена и деце", наводи Индепендент.

Краљевина је саопштила и да су међу погубљеним припадницима Ал Каиде, Исламске државе и они који подржавају јеменске Хуте, који су у рату са Саудијском Арабијом дуже од шест година.

Према наводима агенције, осуђени су имали "обезбеђено право на адвоката и током судског процеса имали су загарантована пуна права према саудијском закону".

Они су погубљени када су проглашени кривима за "више злочина у којима је убијен велики број цивила и припадника служби безбедности", саопштила је саудијска агенција.

"Краљевство ће наставити да заузима строг и непоколебљив став против тероризма и екстремистичких идеологија које угрожавају стабилност целог света", наводи СПА.

Број погубљења је премашио онај из јануара 1980. када су 63 милитанта убијена због заузимања Велике џамије у Меки 1979. године.

Последње масовно погубљење у Саудијској Арабији извршено је у јануару 2016. када је смртна казна извршена над 47 људи.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи