Сутра мраз, у среду ледена киша

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да ће ноћас и сутра на подручју Србије бити умерен и јак мраз, од минус 18 до минус 8 степени Целзијуса, а да се сутра од поподнева и у среду на северу и западу Србије очекује локална појава кише која ће се ледити на тлу.

У среду и четвртак, 9. и 10. јануара, на југозападу, југу и југоистоку Србије очекује се обилан снег и значајно повећање висине снежног покривача.

У Србији ће сутра ујутро бити претежно ведро и веома хладно уз умерен и јак мраз. У току дана се са северозапада очекује постепено наоблачење са слабим снегом.

Услед пораста температуре на северу и западу Србије, снег ће местимично прећи у кишу, која ће се локално ледити на тлу. На истоку и југоистоку током већег дела дана биће суво.

Ветар ће бити слаб и умерен, у скретању на јужни и југозападни, на југу Баната и у планинским пределима краткотрајно јак.

Најнижа температура од минус 18 до минус 8 степени, а највиша од минус 5 до 3 степена Целзијуса.

У Београду ће сутра ујутру бити претежно ведро и веома хладно са умереним и јаким мразем. У току дана постепено наоблачење, после подне повремено са слабим снегом, који ће увече и у току ноћи уз пораст температуре прећи у суснежицу и кишу, локално уз поледицу.

Ветар слаб и умерен, јужни. Најнижа температура око минус 8, на периферији града и до минус 15 степени, а највиша око један степени.

У наредних седам дана биће претежно облачно и хладно, повремено са снегом.

Обилније падавине очекују се у среду и четвртак, 09. и 10. јануара на југозападу, југу и југоистоку Србије, уз значајно повећање висине снежног покривача.

Мешовите падавине, киша и снег, уз локалну појаву поледице могуће су на северу Србије у среду ујутро и пре подне, а за дане викенда и почетком наредне седмице, од 12. до 15. јануара, понегде и у осталим крајевима нижим од 500 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 15. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару