Преминуо велики холивудски редитељ Џоел Шумахер

Редитељ Џоел Шумахер, познат по блокбастерима „Бетмен заувек“ и „Бетмен и Робин“, али и бројним другим остварењима, филмским адаптацијама мјузикала и музичким спотовима, преминуо је у 81. години.

Шумахерови агенти кажу да је познати редитељ последњих годину дана боловао од канцера.

Дизајнер костима који је постао редитељ, Шумахер је био једно од највећих редитељских имена током 80-их и 90-их година, а имао је око за младе талентоване глумце, па је тако открио Роба Лоуа, Кифера Сатерленда и Колина Фарела.

Остао је најпознатији по остварењима St. Elmo's Fire, Изгубљени дечаци и блокбастерима Бетмен заувек и Бетмен и Робин.

Осим тога, остаће познат и по крими драми Време за убијање и трилеру Falling Down са Мајкл Дагласом у насловној улози. Последње што је режирао било је неколико епизода серије Кућа од карата у продукцији ХБО.

Рођени Њујорчанин се пробио 70-их година када је написао сценарије за нискобуџетну комедију Car Wash и филмске адаптације бродвејских мјузикала The Wiz и Фантом из опере.

Шумахер је такође режирао и музичке спотове, од којих су најпознатији они за Силов хит Kiss from a Rose из остварења Бетмен заувек, Devil Inside од „Инкса“ и The End Is the Beginning Is the End од „Смешинг пампкинса“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи