Филипини вратили Канади 1.500 тона ђубрета: „Поједите га ако хоћете“

Велики теретни брод са 69 контејнера пуних отпада пристао је у Ванкувер, месец дана након што су Филипини одлучили да „неће бити канадска депонија“ и вратили 1.500 тона контаминираног кућног отпада.

Смеће, које је означено као хазардно, чине пластичне флаше, електрични уређаји и други отпадни материјали попут пелена, а на канадску обалу је враћено после пуних шест година чекања у филипинској луци.

Брод „Ана Маерск“ снимљен је како пристаје на лучки терминал Делтапорт у Ванкуверу после једномесечног пута из југоисточне Азије.

Страхујући од могуће контаминације, град ће ускоро спалити отпад, преноси Раша тудеј.

„Помало је 'јединствен' материјал“, рекао је Пол Хендерсон, челник службе за прераду чврстог отпада за Ванкувер.

Иако то није еколошки начин решавања питања отпада, његово спаљивање је много боље од идеје коју је филипински председник Родриго Дутерте предложио канадским властима пре него што је вратио брод.

„Припремите се за велики пријем. Поједите га ако хоћете“, поручио је Дутерте.

Отпад који је враћен послат је на Филипине 2013. године, али није испунио владине еколошке стандарде. У мају ове године, Дутерте је коначно наредио да се брод врати пошто је, како каже, Канада развлачила питање годинама.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи