Читај ми!

Шта је „Краудстрајк“, компанија у коју сви упиру прстом због светског краха ИТ мрежа

Још увек се не зна шта је изазвало кварове у компјутерским системима широм света, које користе авио-компаније, банке и медијске куће, али све је више фирми које као главног кривца оптужују компанију за сајбер безбедност "Краудстрајк" (Crowdstrike). Шта је "Краудстрајк", компанија у коју данас сви упиру прстом?

Америчка компанија Crowdstrike са седиштем у Тексасу, специјализована је за сајбер безбедност. Пружа услуге заштите од сајбер претњи, укључујући откривање, превенцију и одговоре на нападе.

Америчка авио-компанија "Американ Ерлајнс" и швајцарска канцеларија за сајбер безбедност раније данас оптужиле су Crowdstrike за проблеме и прекиде у ИТ мрежама широм света.

Џорџ Курц, Дмитриј Алперович и Грег Марсионде основали су ову компанију 2011, а изашла je на берзу 2019. године.

Нетипичан софтвер

Главни производ компаније је Crowdstrike Falcon, платформа која користи вештачку интелигенцију и машинско учење за откривање сајбер претњи у реалном времену.

Антивирусни софтвер је део платформе Crowdstrike Falcon који, у односу на традиционалне антивирусне програме, користи анализу понашања и препознавања образаца да би открио и зауставио претње.

Компанија је позната по својој улози у истраживању великих сајбер напада, укључујући хаковање политичких организација, а сматра се и лидером у овој индустрији.

Познати хакерски случајеви

Ангажована је 2016. године да истражи хаковање Демократског националног комитета током америчких председничких избора 2016. године, када су откривене две групе руских хакера, након чега је постала позната широј јавности.

Помогла је, такође, од 2014. до 2017. године у откривању велике кампање кинеске хакерске групе која је циљала светске ИТ сервисе како би приступила мрежама њихових клијената.

Иако није била директно укључена у првобитну истрагу, пружала је анализе и увиде у хаковање Sony Pictures 2014. године за које је била одговорна севернокорејска група.

Често сарађује са владиним агенцијама, укључујући америчке федералне агенције, како би помогла у истраживањима и спречавању сајбер напада.

Партнер је и са другим технолошким компанијама, попут Amazon Web Service, Google Cloud и Splunk, повезивајући своје безбедносне технологије са овим платформама.

Многе компаније из различитих сектора користе услуге компаније Crowdstrike, укључујући фирме из финансијског сектора, здравствене институције, фирме из енергетског, као и технолошког сектора.

петак, 19. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару