Читај ми!

Вештачка интелигенција Новозеланђанима предлагала отровне напитке и јела

Супермаркет на Новом Зеланду испитује употребу вештачке интелигенције за прављење јефтиног кућног менија. Међутим, примећено је да апликација предлаже нека необична јела – препоручује купцима рецепте у којима се добија смртоносни гас хлор, затим сендвиче од „отровног хлеба“ и печени кромпир који одбија комарце.

Вештачка интелигенција Новозеланђанима предлагала отровне напитке и јела Вештачка интелигенција Новозеланђанима предлагала отровне напитке и јела

Апликација, коју је креирао ланац супермаркета "Pak ‘n’ Save", рекламирана је као начин да купци, током кризе и периода повећаних трошкова живота, креативно искористе ствари које су им преостале.

Од корисника се тражи да у апликацију унесу различите производе које имају у својим домовима и аутоматски ће добити план оброка или рецепт, уз пратеће веселе коментаре.

У почетку је апликација привукла пажњу на друштвеним медијима због неких непривлачних рецепата, укључујући „паприкаш од орео поврћа“ (орео је познати кекс).

Међутим, када су купци почели да експериментишу са уносом ширег спектра ставки са листе за куповину за своја домаћинства, апликација је почела да даје још мање привлачне препоруке.

Један рецепт који је назван „мешавина ароматичне воде“ као резултат би, између осталог, имао гасовити облик хлора. Бот препоручује рецепт као „савршено безалкохолно пиће за гашење жеђи и освежење чула“.

Послужите охлађено и уживајте у освежавајућем мирису“, наводи апликација, али не напомиње да удисање гаса хлора може изазвати оштећење плућа или смрт. Новозеландски политички коментатор Лијам Хеир објавио је „рецепт“ на Твитеру, подстакао друге Новозеланђане да експериментишу и поделе своје резултате на друштвеним медијима.

Међу препорукама су били коктел са избељивачем „свеж дах“, сендвичи са отровом за мраве и лепком, изненађење од пиринча са избељивачем и „блаженство од метанола“ – врста прженица са укусом терпентина.

Представник супермаркета за медије рекао је да су разочарани што је „један мали број корисника покушао да искористи апликацију на неприкладан начин и не за његову намену“.

У саопштењу се наводи да ће супермаркет „наставити да унапређује“ бота како би се добила безбедна и корисна апликација, и напоменули да је у апликацији назначено да корисници треба да имају више од 18 година.

У упозорењу приложеном планеру оброка, наводи се да рецепте „не проверава људско биће“ и да компанија не гарантује „да ће било који рецепт бити потпун или избалансиран оброк, или погодан за конзумирање“.

Морате да користите сопствену процену пре него што направите било који рецепт који производи Savey Meal-bot“, наводи се у саопштењу супермаркета.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару