Три краљице, три коктел хаљине 

За љубитеље моде, издвојили смо три савршене коктел хаљине, које су у последњих неколико дана обукле три европске краљице, Максима, Летисија и Матилде. 

Коктел хаљина, елегантна полуформална тоалета, оригинално намењена касним поподневним коктелима, у претходном веку постала је донекле симбол женске еманципације, самосвести и либералнијих друштвених схватања.

Иако је у међувремену изгубила првобитну намену, по којој је добила име, коктел хаљина је женствени одевни предмет који свака дама треба да има у свом гардероберу. Издвојили смо три репрезентативне хаљине без рукава, које би могле да се подведу под тај термин, а које су у последњих недељу дана понеле три најелегантије припаднице европских краљевских породица: холандска краљица Максима, шпанска краљица Летисија и белгијска краљица Матилде.

Традиционално увек савршено одевена и атрактивна, Максима, супруга холандског краља Вилема-Александера, у последњих недељу дана обукла је неколико беспрекорних одевних комбинација, а међу њима и једну коктел хаљину од тамнозеленог тафта, равног А кроја, мало изнад колена и са занимљивим украсом у облику тракастог перја у доњем делу сукње.

Овај детаљ је додатно истакао Максимине савршено обликоване ноге и високу и витку фигуру. Реч је о креацији белгијске куће високе моде „Натан“, иначе омиљеног бренда и холандске и белгијске краљице, а Максима овај примерак има одавно у својој гардероби и носила га је више пута.

Супруга белгијског краља Филипа, краљица Матилде, је током радних састанака које је имала у Њујорку, за време Генералне скупштине УН, носила неколико више или мање занимљивих хаљина, али једна нам је посебно запала за око. Реч је о двобојној струкираној креацији, у стилу педесетих година прошлог века, дужине испод колена.

Комбинација је розе и трула вишња боје, косог геометријског дезена и са крупним фалтама у струку. Матилде је ову хаљину употпунила каишем од преврнуте коже исте боје, са великом четвртастом шналом. Хаљина је креација лондонске модне куће "Тhe Fold", цена јој је 765 долара, а белгијска краљица ју је обукла премијерно. 

Готово идентичну цену има и хаљина у којој се ових дана премијерно појавила и шпанска краљица Летисија, супруга краља Фелипеа. Иако своју гардеробу воли да рециклира, да носи често приступачне брендове и одевне предмете које је већ облачила, последњих дана се „поновила".

На додели награда пројектима који су највише допринели заштити животне средине, појавила се у децентној сивој миди хаљини, с уздужним пругама, Каролине Херере. Њеној тананој конституцији, ова хаљина без рукава, набрана у струку и наглашена каишем, ефектно укомбинована са тамноцрвеним ниским ципелама и ташном, изузетно је добро пристајала, откривајући њене атлетски издефинисане мишићаве руке.

Која од ове три хаљине је ваш фаворит? 

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи