Читај ми!

Југ Радивојевић о жалу за уметницима који одлазе, Јагошевом бициклу и Радмили Живковић

Само два дана пре обележавања годишњице смрти Јагоша Марковића, отишла је и Радмила Живковић, глумица која је са редитељем имала посебан професионални и пријатељски однос. У БДП-у је организован догађај „Сећање на Јагоша“.

Редитељ и директор Београдског драмског позоришта Југ Радивојевћ, рекао је, гостујући у Београдској хроници, да је последњих година у Србији отишао велики број уметника и великана и да је за њима остала огромна жал.

„Када је Јагош у питању, оставио је своје велико дело, представе које се играју и које ће се играти јако дуго и које ће подсећати на његову генијалност. Нажалост, одласком глумаца то није могуће. Редитељ остави своје дело које може да траје, а што се тиче глумаца, њих можемо да пратимо кроз друге медије, за оно што су оставили, а да памтимо, ми који смо били у прилици да их гледамо, какви су били и до којих су висина досезали. Радмила Живковић је заиста била једна од наших највећих глумица које су икада играле на нашим просторима“, изјавио је Радивојевић.

Многе је зачудило откуд се у БДП-у нашао и Јагошев бицикл. Радивојевић одговара да је бицикл био његово омиљено превозно средство и да је, невезано за временске услове, свакодневно возио бицикл. Породица познатог редитеља дозволила је да Јагошев бицикл буде изложен у холу БДП-а, и да их сада све подсећа на њега, уз портрет и цитат „Позориште је пречица до људске душе“.

„Био је човек који је стварао театар око себе и који је толико улагао у људе, колеге, својим односом према њима, својим искуством и генијалним идејама“, рекао је директор БДП-а у Београдској хроници.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи