Читај ми!

На Дан буџета холандска принцеза у маминој хаљини старијој од ње

На свечаној седници холандског парламента, посвећеној буџету, припаднице краљевске породице биле су изразито елегантне, а једна хаљина послала је посебну поруку.

Prinsjesdag – Принчев дан, или како га у многим земљама зову, Дан буџета, у Холандији је посебно значајан датум. На свечаној седници парламента, која се одржава трећег уторка у септембру, којој присуствују и чланови краљевске породице, краљ Вилем-Александер одржао је говор о стању нације, а потом је министар финансија изнео планове буџета и фискалне политике за наредну годину, који ће се примењивати од 1.јануара. 

Осим краља и његове супруге, краљице Максиме, седници су присуствовале и њихове две старије ћерке, двадесетогодишња престолонаследница Катарина-Амалија и годину дана млађа принцеза Алексија, која је за ту прилику дошла из Лондона, где похађа колеџ. 

Симболично, на Дан буџета, краљевска породица је једним гестом послала поруку штедљивости. Принцеза Алексија је за ову прилику рециклирала мамину хаљину, старију и од ње и од сестре, коју је Максима, тадашња супруга престолонаследника, носила управо за Принчев дан 2002. године. 

Реч је о упадљивој лепршавој црвеној креацији, која је Алексији одлично пристајала, а пратиоци краљевске моде нису пропустили да примете да, од све три ћерке холандског краљевског пара, она највише личи на маму. 

Ово није први пут да Алексија носи нешто мамино, а то је, показало се, пракса и у другим краљевским породицама, пре свих шпанској, данској и шведској.

Краљица Максима је на Принчев дан, како и доликује њеном имиџу, била беспрекорно елегантна у екстравагантној бледоплавој хаљини Клеса Иверсена, са огромном машном преко рамена.

Највише комплимената, међутим, добила је Катарина-Амалија у тамнозеленој дугој женственој хаљини бренда Сафија, са плашт рукавима и изрезом на грудима, у којој је изгледала заносно.

Занимљиво је да је исту ту хаљину пре само десетак дана носила и Сара, војвоткиња од Јорка, на додели награда једне фондације у Гетеборгу.

Није редак случај да припаднице краљевских породица имају исте комаде гардеробе у својим орманима, а најпознатије „модне близнакиње“ до сада су биле Кејт, принцеза од Велса и данска краљица Мери, као и краљице Холандије и Белгије, Максима и Матилде.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи