Читај ми!

Почасно Срце Сарајева за Мег Рајан, глумица поручила: Уметност и култура су чин отпора

На Сарајево филм фестивалу, глумици Мег Рајан, у знак признања за њен изванредан допринос филмској уметности, уручено је Почасно Срце Сарајева.

Почасно Срце Сарајева за Мег Рајан, глумица поручила: Уметност и култура су чин отпора Почасно Срце Сарајева за Мег Рајан, глумица поручила: Уметност и култура су чин отпора

„Хвала вам много. Тако сам срећна што сам овде. Хвала Сарајево Филм Фестивалу и свима вама што сте овде, хвала за ваша срца. Драго ми је што сам овде и што могу да вам, лицем у лице, захвалим за ово што радите годинама. Ово је пример како ова заједница може бити јединствена, тога како не треба траћити своје животе, него гледати филмове, слушати музику, играти и тако потврдити да су уметност и култура чин отпора. Хвала вам много што пружате отпор“, рекла је Рајанова.

Почасно Срце Сарајева уручио јој је директор Сарајево Филм Фестивала Јован Марјановић.

„Вечерас смо се окупили да славимо икону у свету филма, прослављену глумицу чији таленат, шарм и свестраност годинама одушевљавају публику. Каријера Мег Рајан је бљештаво сведочанство магије причања прича кроз филм. Мег Рајан је увек давала аутентичност ликовима које је портретисала“, рекао је Марјановић.

Холивудска звезда позната по својој свестраности и природном шарму у свакој улози коју игра, у “Ljetnom kinu Coca-Cola“ је поздравила публику и представила посебну пројекцију своје хит романтичне комедије из 1998. године Стигла вам је пошта, на истом месту где је овај филм приказан пре 25 година, на 5. Сарајево Филм Фестивалу (1999).

Глумица је раније одржала мастерклас, а модератор је био редитељ Данис Тановић. Мастерклас је био посебна прилика за увид у кључне аспекте каријере Мег Рајан и њен нови филм What Happens Later, који ће такође бити приказан на Фестивалу.

Рајанова је стекла широко признање за своју комичну привлачност у својој првој улози номиновној за Златни глобус, као Сали Олбрајт у филму Кад је Хари срео Сали, у режији Роба Рајнера. Наставила је да глуми у хит романтичној комедији Бесани у Сијетлу у којој је глумила са Томом Хенксом, што јој је донело другу номинацију за Златни глобус. Романтична комедија Стигла вам је пошта поновно јој је донела међународно признање и трећу номинацију за Златни глобус.

Такође је добила признања за своје јединствене драмске портрете, укључујући улогу уз Дензела Вошингтона као прва жена војник номинована за Медаљу части у филму Храброст под паљбом, а потом и за дирљиву улогу жене са проблемом алкохолизма у филму Кад мушкарац воли жену у којем глуми с Ендијем Гарсијом.

среда, 21. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару