Читај ми!

Никола Роквић на путу ка Грчкој, на Васкрс са породицом: Сваки дан је нова прича, добри људи су свуда око нас

Певач Никола Роквић је током ускршњих празника и даље на путовању дугом 1.060 километара ка Грчкој, до Егине, а циљ је манастир Светог Нектарија. Тренутно је у Северној Македонији. За РТС, Роквић, уз традиционално :„Христос Воскресе", каже да је, радостан што ће хришћански празник провести са најмилијима, и да његов пут не би ни био могућ без подршке породице.

Роквић каже да му на путу, а велику радост чини то што осећа велику љубав од народа и да му много ми значи њиова подршка и молитва.

„И данас је посебан осећај јер сам у овом дивном граду, који се зове Свети Николе, у Храму Светог Николе и на месту где је Свети Никола вратио вид светом краљу Стефану Дечанском и то је за мене један осећај који буди разне емоције.

Породица је најважнија и породица је стуб свега и ћелија која је најбитнија за живот и веома ми значи подршка моје породице и кренути на овакав пут не би било могуће без породице, јер веома је важно да човек буде емотивно стабилан, а без подршке породице то није могуће и веома сам радостан што ћу Васкрс провести са најмилијима, и данас су дошли да ме обиђу и заједнички ћемо се радовати у најрадоснијем хришћанском празнику.

Сваки дан је нова прича, сваки дан је ново Божије чудо и имате времена да се посветите и себи и људима на које наилазите и могу да сагледам тај тренутак живљења и тренутак радости. Са људима разговарам, дају ми велику подршку, причамо о животним стварима, нажалост срећем и много болесних људи, али се заједно помолимо и осећамо самилост и наду да ће све бити добро.

Цео пут ме прате песме мог оца Маринка, и то некако на диван радостан начин, где у тренутку кад прођем поред куће почне песма мог оца и тај тренутак је као вечност где спознате да нема случајности и да је то подршка мог оца.

Са својом супругом сам покренуо фондацију „Породица” са циљем да сачувамо те праве вредности и да помажемо многодетне породице и талентовану децу, али овог пута пошто идем до Светог Нектарија, желео сам да нашој деци приближим Светог Нектарија јер знам колико је битна вера, посебно код онколошких болести, тако да сам много радостан јер је велики одзив код људи и хвала Богу, до сада смо прикупили 14 милиона динара.

Људи се прикључују нашој мисији и некада кажу нема добрих људи, ја мислим да су добри људи свуда око нас, само ми стављамо стеге и границе и колико ми судимо и меримо људе и како их гледамо. Сваки човек има добро и треба тражити то добро, и тако се стварају добре ствари.

Моја порука је такође да се трудимо да имамо добру вољу, да пронађем и када је тешко, тренутке радости, јер самим тим мењамо околину и живот нам постаје радостан и пун љубав. Христос воскресе!", пожелео је срећан празник Никола Роквић.

 

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара