Читај ми!

Иван Босиљчић: Позоришна чаролија глумачке екипе Народног позоришта – „Рат и мир“ у националном театру у Санкт Петербургу

Београдско Народно позориште гостовало је у Русији са представом „Рат и мир“. Како је позоришна публика реаговала, сазнајемо из гостовања глумца Ивана Босиљчића у Београдској хроници РТС-а.

„Аплауз није само мој, ово је аплауз за ансамбл Народног позоришта и целу представу. Био сам велики љубитељ ове представе, био сам задивљен режијом и дирљивом игром колега. Народно позориште је пре шест месеци уговорило гостовање у Сант Петербургу у Александријском театру. Неколико дана пред пут десила се нека компликација и ја сам добио понуду да за кратко време припремим улогу грофа. Помислио сам да сам ненормалан, али то је био догађај који се не сме пропустити“, рекао је глумац Иван Босиљчић.

Како каже, потпуно се усредсредио и брзо научио улогу за представу која траје три сата. То је главна мушка улога. „Делове представе смо колегиница Теодора и ја играли на руском језику.”

„Колеге су ми дале невероватну подршку, видео сам да су стрепели. Али су врло брзо видели колика је моја жеља да се придружим тој представи. Та њихова снага и та моја жеља су се удвостручили", истакао је Иван Босиљчић.

Додаје да једва чека да 12. новембра изађе пред београдску публику. Сва трема је остала у Русији, овде сам на домаћем терену.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара