Читај ми!

Преминуо глумац Марк Годард, звезда серије „Изгубљени у свемиру“

Марк Годард, познат по улози мајора Дона Веста у серији „Изгубљени у свемиру“, умро је 10. октобра од плућне фиброзе. Имао је 87 година.

У изјави објављеној на Фејсбуку, Годардова супруга, Евелин Пецулич, потврдила је да је глумац хоспитализован са упалом плућа, а затим пребачен у рехабилитациони центар, где су лекари открили да је у завршној фази плућне фиброзе.

Годардов партнер из филма Изгубљени у свемиру, Бил Мами, такође је потврдио у објави на Фејсбуку да је Годард преминуо.

„Заиста ми је драг пријатељ и брат већ 59 година. Знао сам да ће ово доћи последњих неколико месеци. Убрзо након одличног телефонског разговора који смо водили на његов 87. рођендан крајем јула, постао сам свестан да га највероватније никада више нећу видети или разговарати са њим. Последње речи које смо разменили су биле 'Волим те'“, написао је Мами.

Си-Би-Есова серија Изгубљени у свемиру, који је креирао и продуцирао Ирвин Ален, трајала је три сезоне и имала је 83 епизоде. Приказивана је од 1965. до 1968. године. Серија је пратила породицу Робинсон, свемирске колонисте на броду „Јупитер 2“. Бродом је управљао Годардов лик, мајор Дон Вест. Његов лик су играли Мат ЛеБланк у дугометражној адаптацији из 1998. и Игнасио Серикио у Нетфликсовом недавном поновном покретању серије.

„Марк је био заиста добар глумац. Природно надарен, подједнако и школован. Знам да се понекад осећао лоше зато што је укалупљен у лик из Изгубљених у свемиру, али га је такође прихватио и волео”, додао је Мами у својој изјави.

Рођен 24. јула 1936. као Чарлс Харви, Годард је одрастао у приобалном граду у Масачусетсу. Године 1958, на првој години факултета, напустио је студије да би се бавио глумом.

Наставио је да студира на Америчкој академији драмских уметности пре него што се преселио у Холивуд 1959. године, где се појавио у телевизијским пројектима The Rifleman и ТВ филму Жена у бекству, са Џоан Крафорд у главној улози. Наставио је да ради на телевизијским пројектима и на крају се појавио у Изгубљени у свемиру.

Након завршетка серије, Годард је наставио да ради на сапуницама Један живот за живот и Општа болница и у филму Плаво сунце из 1977.

Пошто је завршио факултет и магистрирао, Годард је више од 20 година подучавао децу са посебним образовним потребама у Масачусетсу.

Иза њега су остала супруга Евелин и ћерка, продуценткиња Мелиса Годард.

четвртак, 08. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару