Читај ми!

Преминуо Џери Спрингер, утицајни амерички телевизијски водитељ

Породица познате ТВ личности и бившег градоначелника Синсинатија, саопштила је да је Џери Спрингер преминуо „мирно“ у 79. години у својој кући у Чикагу.

Џери Спрингер је 1982. године постао политички аналитичар Ен-Би-Сија, а за неколико година овај програм постаје једна од најпопуларнијих, али Спрингеров прави успех долази тек када покрене сопствену емисију – Џери Спрингер шоу.

Прва епизода Џери Спрингер шоуа емитована је 30. септембра 1991. У почетку је пројекат замишљен као збиљан политички програм, али након три године Спрингер и нови продуцент, Ричард Доминик, одлучују да промене формат како би привукли широку публику.

Главни ликови емисије постају гости који желе да разговарају о својим личним проблемима. Програм почиње да покрива скандалозне теме као што су прељуба, инцест, педофилија, проституција, порнографија, хомофобија, расизам и тако даље.

Међу гостима су стално избијали сукоби, који су често прерастали у праву тучу, па је на снимању увек било неколико чланова обезбеђења.

Програм је стекао огромну популарност. Током 20 година емитовано је скоро четири хиљаде епизода, а слични пројекти су се појавили на многим каналима у различитим земљама. Истовремено, Џери Спрингер шоу је редовно критикован због грубости и насиља, оптуживан за лош укус и низак интелектуални ниво.

Поред свог ток-шоуа, Спрингер је водио и друге програме на телевизији и радију. У септембру 2019. дебитовао са новом емисијом у судници, Судија Џери. Емисија му је пружила прилику да искористи своје правничко образовање. Серија је отказана после три сезоне приказивања. Био је и домаћин програма Америка има талента на Ен-Би-Сију у другој и трећој сезони. Поред тога, више пута је глумио у филмовима (често се појављује у улози самог себе).

Политичку каријеру Спрингер је започео као саветник тима сенатора Роберта Кенедија, а након његовог убиства придружио се адвокатској фирми у Синсинатију. Године 1970. Спрингер се кандидовао за Конгрес, али је изгубио од републиканског кандидата Доналда Кленсија.

Годину дана касније, млади политичар је постао члан градског већа, али је 1974. био приморан да напусти своју функцију због скандала. Полиција је пронашла чек који је издао за услуге сексуалне раднице. Упркос томе, Спрингер је остао популаран међу бирачима и убрзо је поново изабран у савет и био је градоначелник Синсинатија. 

недеља, 11. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару