Читај ми!

Ар Кели неће изаћи из затвора док не напуни сто година, ако суд усвоји захтев тужилаштва

Федерални тужиоци су у четвртак затражили од судије да певачу Ар Келију одреди још 25 година затвора на већ досуђених 30 које су му изречене на суђењу у Њујорку, због дечје порнографије и систематског сексуланог злостављања великог броја девојчица.

Педесетшестогодишњи певач, текстописац и продуцент Ар Кели не би имао право да буде пуштен на слободу све док не напуни 100 година, ако се судија сложи са захтевом тужилаштва, да Кели казну од 25 година служи у Чикагу, тек након што одслужи тридесетогодишњу казну досуђену у Њујорку.

У својој препоруци за изрицање казне поднетој касно у четвртак у америчком Окружном суду у Чикагу, тужиоци су Келијево понашање описали као „садистичко", назвавши га "серијским сексуалним предатором" који се не каје за своја злодела и који „представља озбиљну опасност за друштво".

„Једини начин да се осигура да Кели неће поновити кривично дело је изрицање казне која ће га држати у затвору до краја живота", каже се у владином захтеву сроченом на 37 страница.

Суђење Келију у Чикагу заказано је за четвртак следеће недеље.

Келијев адвокат Џенифер Бонџин написала је у поднеску прошле недеље да би чак и са постојећом тридесетогодишњом њујоршком затворском казном, „Кели морао да пркоси свим статистичким прогнозама како би изашао жив из затвора", наводећи податак да је животни век затвореника 64 године.

Она је предложила казну од око 10 година, што је најнижа казна за ову врсту кривичног дела, коју би Кели служио истовремено са њујоршком казном. з
Залажући се за мању казну, Бонџин је навела да је Кели, с обзиром на боју коже, драконски кажњен за дела која су беле рок звезде некажњено радиле деценијама.
„Нико од њих није процесуиран и нико од њих неће умрети у затвору", написала је Келијева заступница.

Тужиоци су признали да додатна казна од 25 година знатно изнад препоручених смерница за одмеравање казне, али да је изузетно разумна с обзиром на нечувеност Келијевог понашања.

На прошлогодишњем суђењу у Чикагу, поротници су добитника Гремија прогласили кривим по шест од 13 тачака оптужнице. Тужилаштво није успело да докаже да су Кели и његов тадашњи менаџер утицали на суђење за дечју порнографију из 2008. године.

Ар Кели прошао је пут од дечака из сиромашног кварта Чикага до супер звезде, познат по хиту I Believe I Can Fly и ласцивном песмом Bump n' Grind.
Мада му је суђено 2008. године, тек после емитовања документарне серије 2019. године Surviving R. Kelly (Преживети Ар Келија) - у коме су говориле његове жртве - кривични поступак је убрзан и прошле године му је изречена пресуда.

понедељак, 12. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару