Читај ми!

Нежни гламур „прве труднице“ Луксембурга

Традиционални новогодишњи пријем у Луксембургу за државне званичнике и дипломатски кор био је прилика да припаднице краљевске породице покажу своје гламурозне тоалете и тијаре, али је највише пажње привукла трудна принцеза Стефани, супруга престолонаследника великог војводства, Гијома.

Принцеза Стефани је у поодмаклој трудноћи, а беба се очекује у априлу.

Биће то њихово друго дете. Двоипогодишњи синчић Шарл, који ће једног дана као владар наследити свог деду, великог војводу Анрија, а потом и тату, највише се радује што ће за неколико месеци добити бату или секу.

За свечани пријем Стефани је одабрала елегантну, али нежну хаљину од чипке и свиле, модног бренда за труднице Серафин, у бледозеленој нијанси жалфије, чија је цена, за краљевске критеријуме, врло скромних 345 евра.

Високо постављени појас на лепршавој макси хаљини, поносно истиче труднички стомачић.
Стефани је свој модни одабир употпунила импресивним сетом накита - огрлицом, тијаром и минђушама од крупних аквамарина, који су се савршено уклопили уз боју хаљине.

За разлику од своје снахе, велика војвоткиња Марија Тереза, одабрала је за пријем скупљу тоалету, дугу светлуцаву љубичасту хаљину са богатим огртачем, немачког бренда Талбот Рунхоф, чија је цена око 2000 евра.

Уз то је носила чувену „Белгијску тијару“ своје покојне свекрве, велике војвоткиње Жозефине Шарлоте. Ова тијара направљена је 1953. као свадбени поклон Сосијете женерал банке принцези, а чини је више од 850 дијаманата у платини, од којих централни има 8,1 карата. Њена вредност се процењује на 80 до 140 хиљада евра, наводи Royalwatcherblog.

Још једна дама из луксембуршке краљевске породице није скидала осмех током гала вечери, и то с разлогом. Принцеза Александра, једина ћерка од петоро деце великог војводе Анрија, била је за ову прилику у зеленим тоновима, одабравши луксузну хаљину са огртачем који прекрива рамена Оскара де ла Ренте и одговарајући смарагдни комплет накита.

Она је носила чувену Шоме смарагдну тијару своје прабаке, израђену по наруџби 1926. године у арт деко стилу, са одговарајућом антикном наруквицом и минђушама.

Разлог осмеха на лицу принцезе је познат. У априлу наиме, осим нове бебе, луксембуршку краљевску породицу очекује још један радостан догађај, венчање принцезе Александре.

Тридесетједногодишња принцеза ће се крајем тог месеца удати за свог вереника, Француза Николу Багорија. Предвиђене су две церемоније венчања – грађанско у Луксембургу и црквено у Француској.

понедељак, 12. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару