Читај ми!

Љубав између Синише Михајловића и Рима

Без обзира на то колико је италијанских градова променио, главни град Италије остао је звезда водиља Синише Михајловића, његова сигурна лука у коју се повлачио не би ли нашао мир и љубав породице. Волео је Рим и Рим је волео њега.

„Рим је најлепши град на свету, а моја супруга и моја деца су Римљани и то је град у коме ћу живети. Римљани ми се допадају више од Миланеза“, говорио је Синиша Михајловић, који је живео у неколико италијанских градова попут Милана, Болоње, Катаније, Фиренце, Ђенове, али се увек враћао Риму.

„Нисам желео да купим кућу у Болоњи јер моја кућа је у Риму“, говорио је са пуно љубави о Вечном граду, али га је и критиковао онако како то могу само они који из љубави желе само најбоље: „Рим је музеј на отвореном, али већ је годинама у ужасном стању запуштености што је неподношљиво. Како је могуће односити се на овакав начин према таквој лепоти?“

Без обзира на то колико је италијанских градова променио као тренер, главни град Италије остао је његова звезда водиља, његова сигурна лука у коју се повлачио не би ли нашао мир и љубав породице, као и последња етапа његовог живота у приватној клиници "Paideia" у северном делу Рима недалеко од пропланка Флеминг где се налази и његова кућа са погледом на читав кварт: види се река Тевере, Мост Милвио, Корсо Франсиjа.

Недалеко одатле је и спортски центар у којем је Синиша често играо падел са бившим фудбалерима. Из своје куће Синиша је могао да види и стадион „Олимпико“, онај стадион на коме је, како пише италијанска штампа, „постао велики“ и на коме је сањао да ће тренирати. 

Ипак, на стадиону „Олимпико“ је одиграо важне утакмице, као још сасвим млад, када је из „Црвене звезде“ прешао у „Рому“ 1992. године за 8,2 милијарде тадашњих лира, но изнад свега касније када је из „Сампдорије“ прешао у „Лацио“ 1998. године за 22 милијарде лира.

Године 1995. упознао је љубав свог живота, Аријану, рођену Римљанку с којом је добио петоро деце која су рођена у Риму: Викторија, Вирџинија, Душан, Мирослав и Николас. Сви они живе у Риму, граду са којим је Миха имао посебан однос који излази ван оквира фудбала.

Када се угасио Синишин живот и небо изнад Рима је плакало у хладним поподневним сатима у петак, 16. децембра.

Одмах након објаве да је Синиша Михајловић преминуо, без обзира на лоше време, испред клинике "Paideia" у којој је провео своје последње дане, окупило се доста новинара, фотографа и навијача, као и пријатеља Синишине деце. Сви они су се окупили испод прозора собе у којој се у том моменту налазила читава Синишина породица не би ли им на тај начин показали да су уз њих.

На клинку је стигао и бивши председник „Сампдорије“ Масимо Фереро који је изјавио у сузама: „Не могу сада да причам. Ову шалу Синиша није смео да ми приреди. Ћао, Синиша, губимо оне који су ван класе, али то је живот, он је био супер човек, супер особа.“

Роберто Манчини је избегао новинаре, а Винченцо Кантаторе (Болоња) је лично желео да се опрости од Синише као и Маурицио Манзини, тимски менаџер „Лација“, Ђузепе Капуа, председник Федералне антидопинг комисије, и многи други.

Сахрана Синише Михајловића биће у понедељак у 11 часова, а поштовање и љубав Римљана према Синиши остаће заувек.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 13. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару