Читај ми!

Екстравагантни живот ухапшене браће Гупта

У њиховом поседу су екстравагантне виле у Дубаију и Јоханесбургу, гараже красе најновији модели „ламборгинија” и „масератија”, а на свадбе својих потомака троше милионе долара, довозећи званице приватним авионима и хеликоптерима. Сазнајте у каквом луксузу живе браћа Гупта, недавно ухапшени у УАЕ због корупције у Јужној Африци у коју је умешан и бивши председник те земље Џејкоб Зума.

Иако су имали скромне почетке у Сахаранпуру у Индији, одакле потичу, од одласка у Јужну Африку деведесетих година прошлог века, послови тројице браће, Аџаја, Атула и Раџеша, почињу да цветају, а њихово богатство се умножава.

Данас Гупта империја обухвата пословање у области компјутерске опреме, рударства и медија.

У центар пажње јавности доспели су због блиских веза са бившим јужноафричким председником Џејкобом Зумом, које је опозиција те земље сликовито описала термином "зупта". Сада су под истрагом и Зума и Гупте, а Атул и Раџеш су прошле недеље ухапшени у Уједињеним Арапским Емиратима, где су се склонили 2016. и очекује се њихово изручење Јужној Африци. Оптужени су за давање мита како би добили уносне уговоре са државом и трговину утицајем. Они негирају оптужбе.

А како живе браћа? Ево неких детаља из њиховог живота.

У Јужној Африци су живели краљевски, њихова адреса била је у луксузној области Саксонволд у Јоханесбургу. Велико имање обухватало је четири куће које су купљене једна до друге, ограђено високим зидом са даноноћним обезбеђењем, а што је било видљиво само из ваздуха. Њихов екстравагантни живот често је био на насловним странама тамошњих медија.
Напустили су земљу 2016, након што су јужноафричке власти почеле да истражују њихове сумњиве послове, и преселили се у Дубаи.

Сити прес је јавио да је породица Гупта, када је напустила Јужну Африку, купила вилу у Дубаију која је оглашавана као некретнина која "чека ВИП купца са дубоким џепом". Цена јој је била 27 милиона долара и у то време се сматрала једном од најскупљих некретнина у Уједињеним Арапским Емиратима.

Има 10 спаваћих соба, 13 купатила, ручно осликане сводове и гаражу са простором за 11 аутомобила.

А кад је о аутомобилима реч, ту браћа такође нису штедела.

Медијски извештаји наводе да је, када је напустила Јужну Африку, породица у свом поседу имала више од стотину аутомобила.

Међу луксузним четвороточкашима су били порше кајен, ламборгини гаљардо, масерати, Бентли континентал ГТ, ленд ровер, ауди Q7 и неколико БМВ-а.

Али оно чиме су вероватно највише привлачили пажњу била су гламурозна венчања која су приређивали за чланове своје породице.

Тако се њихова братаница Вега 2013. године удала за свог изабраника у ексклузивном Сан Сити ризорту у Јужној Африци, познатом под надимком "краљевство задовољства". Свадба је трајала пет дана, коштала неколико милиона долара, а за чланове породице и госте било је резервисано више од 230 соба.

Певачи и гости довезени су приватним авионом са 200 путника, који је слетео у јужноафричку ваздушну војну базу Ватерклоф, што је био својеврсни скандал који је пунио ступце ондашње штампе и који је касније истраживала антикорупцијска комисија.

Хиљаде долара потрошено је само на „Линдор" чоколадне тартуфе са лешницима, специјално рађене за ту прилику, а свадба је, по узору на познату комедију, добила надимак „велика мрсна Гуптина свадба”.

И није била једина!

Уследила су још два венчања 2019. године када су се, један за другим, оженили синови Атуле и Аџаја Гупте.

Свадбе су овога пута биле приређене у другачијем амбијенту, у познатом скијалишту на индијским Хималајима, Аули.

Породица је на недељу дана изнајмила цело одмаралиште. Медији наводе да су на превоз гостију до врха скијалишта потрошени милиони, јер је ангажовано чак 200 хеликоптера.

Јеловник је имао 400 опција на менију да би гости пробали што више деликатеса, а позивнице за венчање прављене су од сребра и позлате у сребрним кутијама.

Судбина браће и њиховог богатства сада је неизвесна.

 

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару