Читај ми!

Која ли је тајна младоликости Џенифер Анистон

За холивудску глумицу Џенифер Анистон време као да је стало. Иако у шестој деценији, ведрим духом и изгледом девојчице стално изненађује публику и своје пратиоце. Откривамо вам нешто од њене дневне рутине или, да парафразирамо нашу уметницу: "Која ли је тајна младоликости Џенифер Анистон?"

Звезда популарне серије Пријатељи, добитница награда Еми и Златни глобус и омиљена глумица слатких романтичних комедија са хепиендом, напунила је 53 године, али то тешко да се на њеном изгледу може приметити.

За разлику од већине холивудских лепотица њених година, на чијим лицима су видљиви извештачени трагови прекомерних козметичких захвата, она изгледа исто као пре двадесет или тридесет година, младолико и природно.

Делом то вероватно дугује и медитеранским генима. Њен отац, амерички глумац грчког порекла, Џон Анистон, рођен је на Криту као Јанис Анастасакис, док са мајчине стране, у себи носи трагове ирске, енглеске, шкотске, али и италијанске крви.

Ипак, оно што је најзаслужније за њен изглед су исхрана, вежбање и здрав начин живота. Да цитирамо једну од најпознатијих манекенки свих времена Синди Крофорд: "Лице које имаш са 50 је лице какво заслужујеш!"

Познато је да је Џенифер Анистон присталица фастинга, тј. поста као начина живота. У интервјуима је истицала да упражњава тзв. "intermittent fasting" 16-8, што значи да једе у временском интервалу од 8 сати током дана, а 16 сати не уноси храну.

Тиме се у организму подстиче аутофагија, чишћење ћелија, кетоза, и подстиче подмлађивање и дуговечност.

Онда када уноси храну, Џенифер итекако води рачуна о томе шта једе. Медији пишу да угљене хидрате углавном своди на минимум, уноси доста сировог поврћа, здравих масти и протеина. Пије много воде и води рачуна да има довољно сна. Редовно упражњава физичку активност, кардио тренинг, јогу, медитацију, а за ослобађање од стреса користи и бокс.

Позната је анегдота да је још током снимања ситкома Пријатељи доносила на сет и јела једну исту салату сваки дан.

Захваљујући својој виталности и младалачком изгледу промотер је многих брендова који се баве производњом суплемената. Тако тврди да јутро започиње водом са лимуном, а нешто касније пије кафу, коју заслађује стевијом, али у коју ставља и колаген пептид у праху, који рекламира на свом профилу на инстаграму.

На њеном дневном јеловнику често су авокадо, лосос, кокосово уље, јаја, протеински шејкови. За ручак најчешће једе протеински оброк од пилетине или туњевине са поврћем и салатом, а слична јела су јој на менију и за вечеру.

Не воли цвеклу, ни кавијар. Те намирнице једноставно нису по њеном укусу.

Ипак, ако сте мислили да је њена исхрана строго рестриктивна и да не ужива у тесту, или италијанским и мексиканским специјалитетима – варате се.

Итекако даје себи одушка уживајући у дружењу с пријатељима уз пицу, пасту карбонара, десерте и маргарите. Додуше, користи мало адаптирану верзију карбонаре са ћурећом сланином и без путера и павлаке.

Ако у било чему претера, не прибегава рестриктивним дијетама – повећа вежбање, смањи унос натријума и, будући да јој је исхрана у континуитету добра, не прави велика ресетовања.

За Yahoo food својевремено је рекла: „Не дозвољавам да навике у исхрани измакну контроли. Моја општа филозофија је да се храним здраво. Прилично је јасно: једите органско воће и поврће, одржавајте низак унос шећера, пијте велике количине воде и добро се наспавајте. Али дозвољавам себи да се с времена на време препустим уживањима у храни. Не задајем себи више никаква правила."

И оно што је најважније, Џенифер поручује: „Наша тела су прелепа, важно је да их славимо и да се осећамо удобно у њима – без обзира колико година имамо."

Уосталом, додаћемо и ми, шта значе године? Само колико пута се од вашег рођења Земља окренула око Сунца. Оно што се рачуна је биолошка старост организма, а она, захваљујући најновијим научним сазнањима, може не само да се успори него и да се врати уназад.

Као што често истиче водећи светски научник и експерт за антиејџинг медицину, др Дејвид Синклер, са Универзитета у Харварду: „Старост је болест, и то излечива!”

субота, 17. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару