Читај ми!

Ко су најбогатији „Викторијини анђели“

Адријана, Хајди, Жизел, Тајра... све ове манекенке шетале су пистом познатог модног бренда Victoria's Secret. Како је појављивање на престижној ревији доњег веша утицало на њихове каријере и зараду?

Многи се слажу да Викторијас сикрет није оно што је некада био. Од пре неколико година, некада жељно ишчекивана и обожавана годишња ревија бренда доњег веша, престала је да одговара стандардима купаца.

У свету у којем се све више пажње поклањало разноврсној и другачијој лепоти и различитости, савршена женска тела и идеалне пропорције „Викторијиних анђела“ више нису били у моди.

Са друге стране, на пад популарности бренда утицали су и медијски извештаји да је шеф матичне компаније био близак пријатељ озлоглашеног Џефрија Епстајна, који се пак, врбујући младе девојке за подвођење, представљао управо као модни агент Викторијас сикрета. Пад популарности компаније био је неминован.

Ипак, ако оставимо по страни контроверзе и опадајућу продају, Викторијина тајна је била одскочна даска за неке од најуспешнијих супермодела свих времена. Ево ко су чувени Викторијини анђели који су стекли највеће богатство.

1. Жизел Бундшен – 400 милиона долара

Огромна нето вредност 41-годишњег бразилског топ модела и секс-бомбе запањујућа је, поготово када узмете у обзир и додатних 250 милиона долара, колико је „тежак“ њен супруг, познати квотербек америчког фудбала, Том Брејди.

Придружила се клану ВС бренда 2000. године са уговором од 25 милиона долара, а отишла је после шест година. У својој аутобиографској књизи написала је:

„Како је време пролазило, осећала сам се све мање и мање опуштено док ме фотографишу како ходам пистом само у бикинију или тангама.“

Ових дана Жизел проводи време са супругом и двоје деце и усмерава своју енергију на хуманитарни рад и екологију. Новац наставља да прилива из вишемилионских уговора са брендовима као што су Шанел, Пантен и Каролина Херера.

2. Хајди Клум – 160 милиона долара

Четрдесетосмогодишња Хајди Клум се сврстава међу финансијски најуспешније манекенке.

Након уговора од 300.000 долара са њујоршким Метрополитен моделсом 1993. године, популарна Немица се појавила на насловним странама великих часописа, укључујући Вог и Ел, пре него што се придружила Викторијас сикрету.

Најавила је да се повлачи из царства доњег рубља 2010. након 13 година проведених уз тај бренд. Њено тренутно богатство потиче из више извора прихода. Прави је естрадни могул, бави се мноштвом послова. Играла је споредне улоге у неким филмовима, била домаћин многих ријалити програма, а њени подухвати креирања одеће укључују линију доњег рубља, па чак и колекцију одеће за ланац супермаркета Лидл.

3. Тајра Бенкс – 110 милиона долара

Тајра Бенкс је била прва тамнопута манекенка овог бренда. Четрдесетосмогодишња Американка постала је предузетница и зарадила милионе кроз различите послове којима се бави у неколико области. То укључује телевизијски серијал America's Next Top Model, емисију Шоу Тајре Бенкс, њене три књиге и козметичку линију Тајра бјути. Била је икона на писти Викторијас сикрета десет година, пре него што их је напустила 2005.

4. Адријана Лима – 95 милиона долара

Бразилска лепотица и бивша супруга српског кошаркаша Марка Јарића, Адријана Лима, модел је са најдужим стажом у Викторијиним анђелима (била је анђео 18 година). Компанију је напустила пре четири године и радила са многим другим брендовима, од Мејбилина до Пуме.

Велики део њеног богатства потиче од појављивања у ТВ емисијама и програмима, као што су Ружна Бети, рекламе за Супербоул, као и у и многобројним другим рекламама за разне брендове.

5. Наоми Кембел и Алесандра Амброзио – 80 милиона долара

Пето место на листи најбогатијих „анђела“ деле Наоми Кембел и Алесандра Амброзио.

Иако 51-годишња британска манекенка технички није била Викторијин анђео, она је у више наврата прошетала пистом тог бренда. А зашто се није придружила? „Нису могли довољно да ме плате“, рекла је својевремено Наоми британским медијима.

Њено запањујуће богатство потиче пре свега од тога што је била чланица „велике петорке“ супермодела, и од тада имала на стотине реклама за разне брендове и од манекенских гостовања. Додајмо на то и линију парфема и разне телевизијске наступе.

Још једна Бразилка међу анђелима, 41-годишња Алесандра Амброзио, бави се професионално моделингом од своје 15. године, а Викторијас сикрету се придружила 2000.

Крила је спустила 2017. након емотивног опроштаја од своје професионалне „породице“ са којом је провела 17 година. После тога фокусирала се на своју породицу, глумачку каријеру, али и на креирање сопствене линије купаћих костима.

Глумила је уз Марка Волберга и Мела Гибсона, а појавила се више пута на Форбсовој листи најплаћенијих модела на свету.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару