Читај ми!

Руске и украјинске манекенке једна поред друге на Недељи моде у Милану

Након две године паузе, Миланска недеља моде на којој је поново присутна публика, почела је 22. фебруара, док свет још увек није био погођен руско-украјинским сукобом. На ревијама учествује велики број манекенки, и из Русије, и из Украјине, којима је тешко да поверују да се овако нешто дешава између две земље чији су становници практично браћа.

Већ четврти дан манекенке које због своје лепоте и гордости модни креатори често бирају за ревије на Миланској недељи моде, из Украјине и Русије, ходају модним пистама једна уз другу, али чим напусте писту узимају телефон у руке не би ли позвале своје породице и затражиле утеху у колегама које раде на Недељи моде.

Алина, манекенка из Украјине: Ми и Руси смо браћа

„Моја породица је у Кијеву, мама и тата, сви моји пријатељи су тамо, затворени у станове. Највише се боје ноћу када се чују експлозије. Нико од нас није могао да замисли да ће овако нешто да се деси мојој земљи, нарочито не са Русима који су практично наша браћа. Сви смо у потпуној неверици“, изјавила је за италијанске медије Алина Хладкаја, манекенка из Кијева.

„Моја мајка је Рускиња, и то није неуобичајена ситуација у земљама бившег Совјетског Савеза. Потребно је зауставити овај рат“, додаје Алина и каже да заједно са колегиницама из Русије слуша вести и све су ужасно забринуте.

„Ми се не мрзимо. Ја имам јако пуно пријатеља у Русији и пуно пријатеља Руса који живе по свету. Сви они ми пишу и подржавају ме. Не одвајам се од телефона“, каже Алина.

Маша, инфлуенсерка из Русије: Моји бака и дека су из Украјине

Са друге стране Маша, Марија Качанова из Москве, која је такође у Милану на Недељи моде, не зна како ће се вратити кући, јер изгледа да су летови за Русију обустављени.

„Имам јако пуно пријатеља у Украјини. Била сам тамо неколико пута, снимала сам кампање. Нико није очекивао да може да се деси нешто овако. Јако ми је тешко да се концентришем на посао у овом моменту. Стално гледам шта објављују моји пријатељи, заиста је тешко. Ја желим само мир. Ми и Украјинци смо браћа, ми смо помешани. Моји бака и дека су из Украјине“, каже Маша за италијанси лист Ил Месађеро.

Маша додаје да ни Руси сада не могу да живе нормало, јер им је све ускраћено.

„Жао ми је што сам приметила да су се Италијани променили према мени. Нису више љубазни, а моја порука је само да треба сви да будемо уједињени“, тврди Рускиња.

Настја Абрамова, украјинска манекенка каже за дневни лист Република да морају да остану уједињени и да не верују лажним вестима.

„Руси и Украјинци нису непријатељи, моја земља није непријатељ Русије. Чим завршим са ревијама идем на Трг да протестујем јер тамо се осећам мање самом. Никада нисам била даље од моје породице“, пожалила се Настја.

Арманијева ревија у тишини

Ђорђо Армани је на данашњој ревији желео да на неки начин изрази подршку украјинском народу тиме што је искључио музику на својој ревији која се одржала у тишини. Једини звук који се чуо је био звук корака манекенки и аплаузи.

На тај начин, како је сам Армани изјавио, желео је да изрази поштовање украјинском народу и свим жртвама рата. Ђорђо Армани је иначе, једини креатор који је на неки начин изразио став око актуелних дешавања у Украјини.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару