Читај ми!

Tрамп се враћа на мреже – апликација Truth Social од сутра спремна за преузимање

Tрампова апликација Truth Social биће доступна од понедељка, 21. фебруара, на App Store, што представља повратак бившег председника на друштвене мреже.

Лансирање апликације можда може да поврати Трампово присуство на друштвеним мрежама, након што му је забрањен приступ Твитеру, Фејсбуку и Јутјубу, пошто је оптужен за постављање порука које подстичу насиље.

Трампов најстарији син Доналд Џуниор је 15. фебруара на Твитеру објавио снимак екрана верификованог налога свог оца – @realDonaldTrump Truth Social са једном објавом: „Спремите се! Ваш омиљени председник ће бити са вама ускоро!“

Подухват компаније Trump Media & Technology Group (TMTG) која стоји иза Truth Social придружиће се растућем броју технолошких компанија које теже да се позиционирају као водеће у промовисању слободе говора, и надају се да ће привући кориснике који сматрају да су њихови ставови потиснути на платформама као што су Твитер, Фејсбук и Јутјуб.

„Почињемо са пласманом на Епловом App Store. То ће бити сјајно, јер ћемо добити још много људи који ће бити на платформи“, рекао је испред Трампове компаније Девин Нунес за Фокс.

„Наш циљ је, а мислим да ћемо то постићи, да до краја марта будемо потпуно оперативни, барем унутар Сједињених Држава“, додао је Нунес.

Поред објаве у којој се открива датум лансирања апликације у понедељак, снимци екрана које је Ројтерс видео показују да је апликација сада у верзији 1.0, што сугерише да је достигла ниво спреман за јавно објављивање. Још у среду је била верзија 0.9, према речима људи који су имали приступ тој верзији.

Први утисци су да карактеристике ове мреже личе на Твитер.

Упитани о томе да ли ће корисници моћи да уређују своје „објаве истине", из TMTG су одговорили – „Још не“. Могућност уређивања постова након објављивања је нешто што корисници Твитера дуго траже.

Следећа значајна карактеристика објављена на платформи биће директне поруке између корисника.

Компанија такође разматра да дозволи корисницима да се пријаве за примање обавештења када други објаве садржај, рекао је извршни директор TMTG. Он је сигнализирао да би могућност блокирања других корисника била важна компонента.

„Увек ће постојати блокада у апликацији“, написао је.

Truth Social ће издати Политику о верификованим налозима „у наредним недељама“, додао је извршни директор.

И док детаљи о апликацији почињу да цуре, TMTG остаје углавном обавијен велом тајне и неки у технолошким и медијским круговима га посматрају са дозом сумњичавости. Нејасно је, на пример, како се компанија финансира.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару