Читај ми!

Случај принца Ендруа и Вирџиније Ђуфре – очекује се вансудско поравнање

Очекује се да ће принц Ендру и Вирџинија Ђуфре постићи вансудско поравнање у вези са њеном тужбом за сексуално злостављање против њега, наводи се у документу који су адвокати тужиље поднели суду.

Странке очекују одлуку о одбацивању случаја у року од 30 дана, наводи се у писму упућеном савезном судији Луису Каплану. Износ поравнања неће бити саопштен, наводи се у писму.

„Принц Ендру намерава да дâ значајну донацију добротворној организацији госпође Ђуфре за подршку правима жртава. Принц Ендру никада није намеравао да омаловажава лик госпође Ђуфре, и прихвата да је она патила, и као жртва злостављања и као жртва неправедних јавних напада", наводи се у писму.

Грађанска тужба је проистекла из опсежних и узнемирујућих оптужби против Џефрија Епстина, сексуалног преступника који је био пријатељ са низом моћних мушкараца.

„Познато је да је Џефри Епстин током много година био окружен безбројним младим девојкама. Принц Ендру жали због дружења са Епстином и похваљује храброст госпође Ђуфре и других жртава у залагању за себе и друге. Он се обавезује да ће исказати своје жаљење због повезаности са Епстином подржавајући борбу против трговине људима, и подржавајући жртве", пише у документу а преноси cnn.com.

У тужби, Ђуфре је навела да ју је Епстин приморао да има секс са његовим пријатељима, укључујући принца Ендруа, и да је Ендру знао да је она била малолетна у САД у то време. Она је навела да ју је Ендру сексуално злостављао на Епстиновом приватном острву на Америчким Девичанским острвима, у његовој вили на Менхетну и у кући своје бивше девојке у Лондону.

Принц је више пута и одлучно негирао злостављање.

„Принц Ендру пориче да је био Епстинов саучесник или да му је подводио девојке", написали су његови адвокати Ендру Б. Бретлер и Мелиса И. Лернер прошлог месеца у правном поднеску.

Прошлог месеца, судија Каплан је одбио предлог за одбацивање тужбе. Принц Ендру је требало да да изјаву под заклетвом 10. марта, рекао је извор за Си-Ен-Ена прошле недеље.

Дуготрајне оптужбе против Ендруа (61), већ су драматично нарушиле његов јавни углед, и он се повукао са дужности члана краљевске породице крајем 2019. Након одлуке судије прошлог месеца, њему је одузета и војна титула.

Ђуфре је поднела пријаву на основу Закона о деци жртвама, пропису државе Њујорк који је усвојен 2019. године, који је привремено проширио рок застарелости у случајевима сексуалног злостављања деце.

Епстин се 2008. изјаснио кривим за учествовање у проституцији, а у јулу 2019. је оптужен за злостављање и подвођење. Тужиоци су га оптужили да је спроводио деценијама дугу шему сексуалног злостављања малолетних девојчица, које је довозио приватним авионима до својих имања на Флориди, Њујорку, Новом Мексику и на Америчким Девичанским острвима. Извршио је самоубиство у затвору пре него што му је суђено.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару