Читај ми!

Звонко Богдан, наш Френк Синатра, прославио осамдесети рођендан

Пре педесет година један млади заљубљеник у војвођанску равницу написао је песму „Хеј, салаши на северу Бачке“. Отада уживамо уз његове непролазне хитове, староградске песме и обраде песама из целе Панонске низије. Бард тамбурашке музике Звонко Богдан синоћ је на Палићу прославио свој осамдесети рођендан.

Тренутак за памћење: На салашу који носи његово име, Звонко Богдан је са тамбурашима и фоклорашима отпевао Хеј, салаши на северу Бачке, сопствену композицију која му је обележила богату каријеру.

„Они узму мој рођендан за разлог да се окупе, а онда ја надрљам! Ја не славим ни један рођендан, али се увек нађе неко ко слави мој рођендан, ја морам бити тај који их забавља. Али могу ти рећи да ми није тешко, имам праксе“, каже слављеник.

Врхунски сценски извођач који је живот и каријеру посветио очувању изворне народне музике, за осамдесети рођендан нема посебних жеља.

„Највећа част која ми се могла десити за ове године, што смо сачували све оно чиме сам се почео бавити. То није било једноставно. Значи, 50-60 година радимо исти посао, исту врсту музике чувамо“, наглашава познати музичар.

Сарадници Звонка Богдана кажу да је реч о великом господину и шармеру који је тамбурашима добро утабао путеве на музичкој сцени.

„Звонко Богдан је урадио нешто што је најзначајније за нас тамбураше, а то је што је стварао нову популарну тамбурашку песму“, тврди Маринко Пиуковић, тамбураш.

„Заиста могу да кажем да је са њим свака музичка прича, свака свирка један посебан догађај. Звонко Богдан је наш Френк Синатра“, додаје тамбураш Никола Јарамазовић.

Маестро је и даље у доброј кондицији за вишесатне концерте, а за то га мотивишу млађи поштоваоци његовог дела.

„Ако нас послужи срећа и здравље, надам се да ћемо још покушати да задовољимо један број младих људи који стално желе да нас чују и да виде како је то изгледало некада, а ми то љубоморно чувамо“, обећава Звонко Богдан.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару