Читај ми!

Папа Фрања открио кључне речи за успешан брак

Настојећи да охрабри брачне партнере уз констатацију да је пандемија погоршала неке породичне проблеме, Папа Фрања је позвао парове да потраже помоћ, и да увек памте три кључне речи које су важне за институцију брака.

Папа Фрања открио кључне речи за успешан брак Папа Фрања открио кључне речи за успешан брак

Кључне речи у браку, према мишљењу папе Фрање су „молим", „хвала" и „извини". 

Папа Фрања је у поруци брачним паровима које је објављено у недељу, на католички празник у знак сећања на Исусову породицу, навео три речи за које сматра да су кључ успешне брачне заједнице. 

Навео је да су закључавање и карантин приморали породице да проводе више времена заједно. Али, приметио је и да је такво „наметнуто" заједништво повремено тестирало стрпљење родитеља и браће и сестара, а у неким случајевима довело до потешкоћа. 

„Постојећи проблеми су се погоршавали, стварајући сукобе који су у неким случајевима постали готово неподношљиви. Многи су чак доживели и прекид везе", написао је папа.

Као решење, понудио је блискост тим породицама и подсетио родитеље да развод брака посебно тешко пада деци, која на родитеље гледају као на сталан извор стабилности, љубави, поверења и снаге.

„Развод брака изазива огромну патњу, јер су многе наде порушене, а неспоразуми могу да доведу до свађа и повреда које се не могу лако излечити", рекао је.

„Деца на крају морају да трпе бол што своје родитеље више не виде заједно", написао је папа Фрања и позвао родитеље да наставе да траже помоћ како би покушали да превазиђу сукобе, укључујући и молитву. „Запамтите и да опрост лечи сваку рану. После сваке свађе, не дозволите да се дан заврши без мира", поручио је папа Фрања.

Папа је недавно изазвао велику пажњу јавности тврдњом да има већих грехова од секса ван институције брака и изјавом да „греси тела нису најозбиљнији", коју је дао током сесије са новинарима у авиону, док се враћао у Италију из посете Грчкој.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи