Читај ми!

Трамп тврди да је Киму дао прави поклон – касету са песмом „Рокетмен“

Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је Ким Џонг Уну пустио песму Елтона Џона „Рокетмен“ и да је севернокорејском лидеру поклонио касету са овим хитом током једног од њихових састанака.

Говорећи током прве вечери своје четвродневне „Хистори турнеје“ у Санрајзу на Флориди, Трамп се присетио како је поклонио касету песме Елтона Џона, Рокетмен, Ким Џонг Уну на једном од њихових заједничких ручкова, преноси Раша тудеј.

Рекао је да је питао Кима да ли је чуо ту песми, а када је он одговорио да не зна, дао му је касету са албумом и касетофон да је пусти. Пре тога се наравно, „Уверио да машина није направљена у Јужној Кореји“, рекао је Трамп расположеној публици.

Наводно, пустио му је кратко део песме и рекао: „Учинио сам ти услугу јер ионако волиш да шаљеш ракете около“, испричао је Трамп, тврдећи да је наставио да објашњава надимак „Рокетмен“ који је дао севернокорејском лидеру, представљајући га у стилу  Доктора Стрејнџлава Стенлија Кјубрика.

Трамп је сковао надимак „Рокетмен“ још 2017. године, и више пута га користио говорећи о Киму. Није објаснио како је Ким реаговао на његов поклон и надимак који му је наденуо, нити је открио када се тај сусрет догодио. 

Иначе, прича како је Трамп поклонио снимак хит песме из 1972. Ким Џонг Уну била је предмет гласина једно време, али бивши председник никада раније није јавно говорио о томе. Неки медијски извештаји из 2018. године дали су нешто другачији приказ догађаја, позивајући се на америчке дипломатске изворе.

У овим извештајима је стајало како је Трамп само разговарао са Кимом о песми, и дао упутсва тадашњем државном секретару Мајку Помпеу да набави овај снимак. Дипломата је касније донео касету Киму, наводи се, заједно са Трамповим писмом.

Амерички Стејт департмент је, међутим, одбацио овај извештај, инсистирајући да Помпео није урадио тако нешто.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару