Читај ми!

Белгија шокирана – оде принцеза да плеше са звездама

Новопечена европска принцеза Делфин од Белгије, полусестра краља Филипа, само годину дана откако је стекла титулу, после мукотрпне борбе на суду, изненадила је краљевску породицу одлуком да учествује у телевизијском шоу програму, белгијској верзији Плеса са звездама.

Краљевској палати је прошле недеље речено да се Делфин пријавила за емисију, а претпоставља се да их је обавестио њен супруг Џим О'Хејр. Такође им је послато саопштење станице која емитује белгијску верзију шоу програма Плес са звездама. 

Палата није коментарисала принцезину одлуку, описујући је као њену „приватну иницијативу".

Принцеза ће учествовати у програму у добротворне сврхе. Нада се да ће прикупити новац за организацију "Замисли жељу", која помаже да се испуне жеље деци која живе у ограниченим условима или су на било који начин угрожена.

Делфин ће бити у пару са холандским професионалним плесачем Сандером Басом. Није оптимиста када говори о својим шансама за победу. Своје плесачке способности сматра врло скромним, ограниченим на „неколико, често непријатних, плесних корака на венчањима и пријемима".

Педесеттрогодишња Делфин је стекла титулу краљевског височанства тек у октобру 2020. године, након дуге правне борбе за признање да је ванбрачна ћерка бившег белгијског монарха Алберта Другог. Рођена је током његове везе са бароницом Сибил де Селис Лоншан, али је Алберт годинама одбијао да призна да је она његово дете. Тек након ДНК тестова, признао је очинство, а белгијски суд је Делфини и њеној деци доделио титуле, иако нису у линији сукцесије.

Први пут се у улози принцезе у јавности појавила летос на прослави државног празника Белгије, где је седела раме уз раме са осталим припадницима краљевске породице.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару