Песме по којима ћемо памтити Тозовца

Каријера Предрага Живковића Тозовца трајала је скоро шест деценија. Испевао је безброј ванвременских хитова, због чега је, заједно са Предрагом Гојковићем Цунетом и Мирославом Илићем, стекао статус једног од „три мајстора“.

Надалеко познат по свом емотивном гласу, Тозовац, који је данас у 86. години преминуо у болници, отпевао је неке од најлепших народних песама.

Остаће упамћен по љубавним баладама – Мирјана, Јесен у мом сокаку, Очи једне жене, Ти си ме чекала, Љубави, моја туго, Данче, Влајна и многим другим, које су постале незаобилазан репертоар сваког окупљања у Србији.

Познат као вечити забављач, Тозовац не би био један од три мајстора кад не би биле поменуте и његове оде кафанском животу, попут Празне чаше на мом столу, Овамо цигани, Узми све што то живот пружа, Крчмо стара...

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи