Читај ми!

Принц Вилијам љут због „увредљиве комуникације" Харија и Меган са краљицом

Војвода од Кембриџа, принц Вилијам, осим реакција на наводе о расизму у краљевској породици, љут је због понашања Меган и Харија према краљици, пошто су јој јавно одговорили шта мисле о праву на поседовање звања „краљевски" и „Сасекс ројал".

Мало пре него што су се принц Хари и Меган Маркл састали са краљевском породицом како би разговарали о њиховом напуштању краљевских дужности и улога, покренули су веб-страницу под називом „Сасекс ројал" на којој објављују детаље о њихових даљим животним плановима.

Међутим, краљица Елизабета је касније рекла да више не могу да користе реч „краљевски" у својим објавама, „ако већ нису активни чланови краљевске породице". 

Хари и Меган су на то одговорили објавом на порталу sussexroyal.com.

„Иако Монархија или краљевски кабинет нису надлежни за регулисање употребе речи 'краљевски' у иностранству, војвода и војвоткиња од Сасекса не намеравају да користе одредницу 'краљевски' или 'Сасекс ројал', било где, пошто одступе са дужности у пролеће 2020."

Управо је то ствар која је, према писању Сандеј тајмса, наводно наљутила принца Вилијама.

Садржај је и даље доступан, и то је запаљујуће, рекао је извор близак краљевској породици и додао да принц Вилијам сматра да су се Меган и Хари на тај начин „понели према краљици на увредљив и начин и без поштовања". 

Раније је објављено и да је принц Вилијам реаговао после бурног интервјуа који су Меган и Хари дали Опри Винфри, и где су тврдили да је извесни члан краљевске породице имао расистичку опаску о боји коже њиховог сина, Арчија.

На питање о оптужбама за расизам, принц Вилијам је рекао: „Ми нисмо расистичка породица", и додао да планира ускоро да разговара са својим братом.

Браћа од тада јесу разговарала, према речима заједничких пријатеља из Сасекса, преноси Индепендент, али се не зна много о детаљима.

петак, 04. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи