Читај ми!

Преминуо Ера Миливојевић, зачетник српске концептуалне уметности

Слободан Ера Миливојевић, зачетник концептуалне уметности у Србији, преминуо је у 78. години. Марина Абрамовић за Еру је рекла да је „наш Марсел Дишан“.

Рођен у Ужицу 1944. године, Слободан Ера Миливојевић Академију ликовних уметности у Београду завршио је 1971. године у класи професора Стојана Ћелића.

И од тада креће невероватан успон овог великог уметника чије су основне уметничке дисциплине биле перформанс, колаж, фотографија и видео-уметност.

Добитник је свих престижних уметничких признања код нас и у иностранству, од чега је и награда Града Београда за 2005. годину. Ера је имао статус заслужног уметника.

Датум и место сахране и комеморације биће накнадно објављени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи