Читај ми!

Борис Џонсон: Омиљени здрав оброк? Кебаб!

После борбе са коронавирусом, премијер Велике Британије је смршао, захваљујући промењеном режиму исхране и тренинзима, а у шали каже да му је омиљени здрав оброк - кебаб. Сада међутим упућује савете свима који се боре против вишка килограма, и најављује национални план борбе против гојазности.

Премијер Џонсон је прошле године видно изгубио на тежини, а због инфекције коронавирусом је био и на болничком лечењу.

Сада, када има задовољавајућу линију, питали су га за омиљен оброк. 

Одговорио је: „Мислим да је то кебаб. Да ли је кебаб здрав?“

Борис Џонсон и сам је јавно признао да је био превише дебео пре борбе са коронавирусом због чега је прошлог априла био на интензивној нези.

Од тада, премијер, кога редовно фотографишу док џогира разним деловима Лондона, каже да је смршао и то „поприлично“ и да је изгубио на тежини тако што је смањио унос угљених хидрата, чоколаде и сира, уз редовно вежбање.

Џонсон је рекао да жели да помогне стотинама хиљада Британаца да се реше вишка килограма и да ће државне здравствене институције понудити већу подршку породицама са члановима који пате од вишка килограма.

Премијер је тврдио да је изгубио доста на тежини после прележане короне, и да је 2018. године имао чак 105 килограма, на висину од 175 центиметара. Признаје да је „имао обичај да живи, па и да једе ноћу, нарочито сир“. Лекари су још тада критиковали његов нездрав начин живота.

Сада је премијер покренуо акцију борбе против гојазности, посебно важну јер две од три одрасле особе у Великој Британији имају прекомерну тежину.

Мере подразумавају забрану оглашавања нездраве хране пре 21 сат, ради заштите деце, и обавезно означавање броја калорија на јеловницима ресторана.

Влада је најавила да ће определити додатни новац за наведену акцију, како би се помогло људима свих старосних група да смршају, посебно усмеравајући се на децу и људе који живе у сиромашнијим областима.

Обезбеђена је и апликација која чак може да награди кориснике бесплатним летовима и крстарењима ако вежбају или смање унос калорија у складу са плановима за решавање „националне кризе гојазности“.

Тешко али вредно искуство 

„Губитак килограма је тешко искуство, али мале промене могу направити велику разлику“, рекао је Џонсон.

У видео-снимку који је објављен на Твитеру, премијер је рекао: „Радио сам много, заправо све што сам могао, да смршам и да се осећам да сам у доброј кондицији и здраво. Нема више ноћног грицкања сира. Рано сам устајао да бих трчао и резултат је, знате, тај, да са заправо смршао по мојим стандардима. И осећам се много енергичније, осећам се да сам пун зрневља и махуна, што свима препоручујем“.

Џонсон је нагласио да „зна да постоји много људи који су у истој позицији као и он, и који желе да смршају“.

„И зато сада улажемо у тај национални циљ. Сто милиона фунти да помогнемо људима да приступе лекарима опште праксе, да добију праве апликације које су им потребне да изгубе килограме. Желимо да охрабримо још 700.000 људи широм земље који имају исте проблеме које сам ја имао и тако ћемо сви бити здравији и срећнији“, изјавио је Џонсон.

Истраживање Светске федерације за гојазност открило је да је смртност од коронавируса била десет пута већа у земљама у којима више од половине одраслих становника има прекомерну тежину.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи