Читај ми!

Удовица Ларија Кинга повела битку за наследство

Удовица легендарног водитеља, Лариja Кингa, поднела је захтев суду којим жели да оспори руком написан тестамент по коме целокупну имовину треба међу собом да поделе његова деца.

Шон Саутвик Кинг тврди да је њен покојни супруг у тренутку када је руком написао последњу вољу, коју је суду поднео син из претходног брака, имао „сумњиве менталне способности“.

Иначе опорука је сачињена само два месеца пошто је Кинг поднео захтев за развод брака од Шон. Према њеним адвокатима, он је у то време претрпео мождани удар и био је подложан „спољним утицајима“, преноси Варајети.

Лари Кинг је преминуо 23. јануара у 87. години, а надживели су га осим супруге Шон и њихово двоје деце, Кенона и Ченс, и Лари Кинг Јуниор, син из претходне везе. У време његове смрти развод са Шон није био окончан.

Суду је 10. фебруара Лари Кинг Јуниор предао руком написану опоруку свога оца од 17. октобра 2019. године у којој је познати водитељ написао да „100 одсто мојих средстава буде подељено на једнаке делове међу мојом децом“.

У том тренутку Кинг је имао петоро деце, али су Чај и Енди умрли у размаку од недељу дана 2020. године.

У својој тужби, Шон тврди да ова руком написана последња воља „нема никакво правно дејство“. Додаје и да је то у супротности са Кинговим тестаментом из 2015. године, по коме је она једини наследник. Такође, она је требало да располаже свим средствима породице Кинг.

Шон такође, у поднеску оптужује свог пасторка за непримерен утицај на оца. Тврди и да је недавно открила „тајни рачун“ са кога је Кинг своме сину дао више од 260.000 долара. Сматра да су то неопримерени износи који су исплаћени из њихове заједничке имовине и да намерава да тражи назад део или целокупан износ.

С друге стране, Лари Кинг Јуниор тврди да у тренутку смрти његов отац и Шон више нису били заједно. Кућу су продали и живели су одвојено. Међутим, адвокати који заступају Шон тврде да је Кинг пристао да се процес развода стопира и да је постојала могућност да се супружници помире.

„Када су поднели захтев за развод, обављено је само једно рочиште и странке су упућене на саветовање. Још увек је постојала могућност помирења, али су Ларијеви здравствени проблеми спречили да до тога дође“, наводи се у поднеску.

Лари Кинг јуниор је затражио од суда да га овласте да располаже очевом имовином. Такође је захтевао да компаније његовог оца. „Лари Кинг ентерпрајс“ и „ЛК продакшнс“ добију нове директоре. Напомиње и да треба подмирити разне рачуне и да нису измирене обавезе према Кинговом помоћнику и здравственом особљу. Такође и да је потребно зауставити неовлашћено коришћење бренда Ларија Кинга од стране појединих онлајн трговаца.

Шон се успротивила овим захтевима наводећи да је Лари Кинг напустио Јуниорову мајку и пре његовог рођења. Тврди и да га Лари није познавао све до његових касних тридесетих и да није ни знао да Јуниор постоји.

„Подносилац захтева за оставински поступак никада није био део живота, каријере или посла којим се Лари Кинг бавио и крајње је непримерено именовати га за носиоца његове заоставштине“, наводи се у тужби коју је поднела Шон Седвик Кинг.

Претрес је заказан за 24. фебруар у оставинском суду округа Лос Анђелес.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи