Читај ми!

Индијци бесни на Ријану због огрлице хинду бога Ганеша око њених груди

Ријана је на мети критика јер је оптужена за културну апропријацију и непоштовање хиндуистичке религије након што је на друштвеним мрежама поставила фотографију на којој позира у топлесу и носи огрлицу са ликом хиндуистичког бога Ганеша.

На фотографији која се појавила на Твитеру и Инстаграму певачица носи само пар сатенских боксерица боје лаванде свог бренда "Savage X Fenty". Ријана на себи још носи наруквицу, прстен и пар огрлица, од којих са једне виси лик хиндуистичког бога Ганеша.

Фотографија је одмах изазвала салву критика о непоштовању других религија и срамној културној апропријацији.

„Носиш огрлицу и мурти (приказ божанства) из моје културе који је претходних година довољно пута коришћен у погрешне сврхе“, наводи се у једном коментару који је „лајкован“ више од 5.000 пута.

„Како особа са толико ресурса на свом располагању не може барем да потражи значење и значај нечега што носи око врата“, пита се један човек, док други траже певачици да прекине да сексуализује туђу религију ради зараде.

Упркос критикама, фотографија је постигла своју сврху промоције Ријаниног бренда. Иако је "Savage X Fenty" одбио да прокоментарише реакције, боксерице које је певачица носила су распродате.

Ганеша или Ганеш је један од најважнијих и најпоштованијих богова у хиндуистичком пантеону. Славе га сви верници независно од деноминације.

Препознатљив је по глави слона, а верници га сматрају оним који уклања препреке, заштитника науке и уметности, божанство мудрости. Његово име се спомиње увек на почецима ритуала и церемонија.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи