Читај ми!

Велики човек великог срца – Мајкл Џордан опет помаже отварање клиника

Кошаркашка легенда Мајкл Џордан донирао је десет милиона евра за отварање две нове клинике у његовом родном граду у Северној Каролини.

Званичници су навели да је захваљујући Џордановој донацији, сада могуће отварање клиника почетком следеће године, у округу Њу Хановер у Северној Каролини, где је Мајкл одрастао. 

Реч је о другој великој Џордановој донацији коју је наменио здравству у последње две године. Прва, од седам милиона долара, била је намењена оснивању две клинике у Шарлоту.

„Поносан сам што сам се још једном удружио са компанијом 'Novant Health' како бих омогућио бољи приступ медицинским услугама у мом родном граду. Свако треба да има приступ квалитетној здравственој заштити, без обзира на то где живи и без обзира на то да ли има осигурање. Заиста ми је драго што могу овако да се одужим заједници која ме је подржавала током целог мог живота", изјавио је Џордан.

Према извештају "Novant Health", клинике у Шарлоту, успеле су да излече преко 4.000 пацијената, а вакцинисале су и више од 1.000 људи против ковида 19. 

Џордан је, иначе, посебно почео да се бави добротворним радом после повлачења из НБА лиге.

Прошле године је открио да ће његова компанија "Jordan Brand" донирати сто милиона долара у наредних десет година, у корист промоције расне једнакости, социјалне правде и већег приступа образовању.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи