Читај ми!

Откривен мурал посвећен Маринку Маџгаљу код Атељеа 212

Мурал посвећен Маринку Маџгаљу откривен је у пасажу између солитера на углу Влајковићеве и службеног улаза у позориште Атеље 212, у коме је прерано преминули глумац био стални члан ансамбла до 2012. године. Аутор мурала Милан Милосављећ познатији је под псеудонимом Дерокс.

„На иницијативу Маринкових пријатеља покушао сам да нашег познатог глумца представим на достојанствен начин. Сви на муралу препознају карактеристичан осмех којим је Маринко ширио позитивну енергију. То је знак да смо обавили одличан посао“, рекао је Милосављевић.

Откривању мурала испред Атељеа 212 присуствовали родитељи Маринка Маџгаља и бројни пријатељи преминулог глумца, међу којима су били Огњен Амиџић, Андрија Милошевић, Марко Кон, Тихомир Станић…

Маја Ђиновић, Маџгаљева другарица из детињства, напоменула је да је идеја о муралу потекла од глумчевих пријатеља из школе са класе на Академији, из позоришта…

„Већ четири године планирам данашњи догађај. Сакупила сам све дозволе станара оближњих зграда, Атељеа 212… Где год сам се обратила за помоћ изашли су ми у сусрет и јако сам срећна што је на данашњи Дан пријатељства и љубави према Маринку откривен овај мурал. Маринко је волео људе око себе на посебан начин и прилично сам сигурна да таквог човека никада више нећу упознати“, истакла је Ђоновићева.

Мурал Маринку Маџгаљу се налази поред оних са ликом легендарних глумаца Зорана Радмиловића и Боре Тодоровића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи