Читај ми!

Сексуално експлицитне фотографије љубавнице тајландског краља доспеле до противника монархије

Стотине интимних фотографија Сининат Вонгвајирапакди, љубавнице тајландског краља, наводно су украдене из њеног телефона и прослеђене противницима монархије.

Више од 1.400 селфија, од којих су многи сексуално експлицитни, украдено је наводно у сајбер нападу из телефона познате љубавнице тајландског краља Маха Вађиралонгкорнуа која је имала титулу „краљевске конкубине“ и прослеђено активистима, противницима монархије, у намери да се осујети њен повратак у краљевску палату.

Фотографије су упућене и бритнском новинару Ендрују Мекгрегору Маршалу и професору Павину Чачавалпонгпуну који живи у Јапану после изгнанства из Тајланда где је оптужен за подривање монархије.

„Очигледно да су фотографије из Којиног телефона“, објавио је Маршал на Твитеру 22. новембра. „Већина су фотографије које је сама снимила, а десетине су врло експлицитне. Изгледа да је ове експлицитне снимала да би их послала краљу Вађиралонгкорну“.

Маршал додаје да су му слике послате непосредно пред излазак госпође Вонгвајирапакди из женског затвора у Бангкоку после чега је требало да се врати на двор и да јој буду враћене све краљевске титуле и привилегије.

У јавности позната као Кои, госпођа Вонгвајирапакди (35) је дипломирала на Војној академији за боличарке 2008. године где је прошла и војну обуку за борбу, ратовање у џунгли и ноћне падобранске скокове. Такође је једно време служила у јединици краљеве гарде, где је догурала до чина генерал-мајора.

У августу 2019. гђа Вонгвајирапакди је уздигнута на положај „краљевске конкубине“ само три месеца после венчања краља Вађиралонгкорнуа са четвртом супругом, краљицом Сутхидом.

Међутим, одузета јој је титула и војни чин само неколико месеци касније јер је оптужена за „нелојалност“ и покушај подривања положаја монархове жене. У званичној изјави, палата је госпођу Вонгвајирапакди оптужила да је „нечасна, незахвална и непослушна према краљу и краљици“.

Међутим, пуштена је из притвора у септембру ове године након што је десет месеци провела у поправном дому и сада је проглашена „неокаљаном“.

Повратаку госпође Вонгвајирапакди у палату „оштро су се успротивиле“ фракције које подржавају краљицу Сутхиду и принцезу Бајракитииабха, објашњава Маршал и додаје: „Велика је вероватноћа да су слике Кои процуриле у покушају да се спречи њен повратак на положај краљевске конкубине“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи