Читај ми!

Камерон Дијаз о мајчинству у четрдесетим: Морам да доживим 107. годину

Камерон Дијаз постала је мајка са навршених 47 година. Изазова и притисака има, истиче глумица и каже да када неко одабере да у тим годинама оформи породицу то буде заиста одлука у којој нема ни мрвице дилеме.

Осећај среће због рођења детета временом расте код жена које су касније постале маме, док се код младих мајки тај ефекат брзо губи, показују резултати студија, пише портал Брајт сајд.

Касно мајчинство има неке сјајне предности, а Камерон Дијаз је идеалан пример за то. Њена прича може да промени мишљење многих који су имали сумње када је у питању трудноћа након 40. године.

У децембру 2019. године холивудска звезда и њен супруг, Бенџи Маден постали су родитељи.

Врло брзо вест се проширила интернетом у фокус стављајући тему мајчинства у познијим годинама.

Дијазова је дала нову наду женама које су одустале од покушаја да добију бебу.

Иако се глумица труди да детаље о томе како јепостала родитељ и дете не излаже погледима јавности, од људи из њеног блиског окружења до медија су стигле информације да је славни пар годинама покушавао да добије дете.

Срећа им се осмехнула уочи 2020. године и стигла је ћерка Радикс.

Камерон Дијаз истакла је да је више од половине живота провела под лупом јавности и да осећа да је нормално да неко време проведе посвећена себи, као и да одабере како и када ће се вратити.

Срећна и захвална започела је нову декаду 21. века са дететом и један од главних циљева јој је био, а сигурно то и даље јесте, да заштити своју девојчицу.

Водитељу Џимију Фалону, у интервјуу, признала је да време које проводи са ћерком види као рај. Труди се, како каже, да ужива у сваком тренутку јер „сваког дана постоји напредак и скокови, а њена беба није више беба која је била претходног дана“.

„Невероватно је да видите раст и будете део њега, да јој помогнете да она буде она“, објаснила је позната глумица додајући да јој телефон више није пун фотографија на којима је она или њена четири пса. Простор сада заузимају дечје песме.

Поносна мама ужива у томе како њена ћерка са безграничном љубављу гледа у своје родитеље.У разговору са Наоми Кембел, Дијазова је истакла како је желела да пронађе баланс у животу: „Људи се венчају и оформе породицу у младости. Ја то радим у другој половини живота“.

Притисак због касног уласка у свет родитељства ипак осећа и иронично каже: „Мораћу да доживим 107. годину. Не, уопште нема притиска“.

Упркос томе, нема никаквих дилема да је у најсрећнијем периоду живота и да се искуства и задовољства од путовања и рада не могу упоредити са овом фазом.

„Имати породицу када си млад је као и било шта друго што кад си млад – само то урадиш. Када си у мојим годинама и одлучиш се на тај корак, то је заиста прави избор и заиста мораш да се потрудиш“, поручила је Дијазова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи