Читај ми!

Боб Дилан за триста милиона долара продао све своје песме

Kорпорација Universal Music купила је комплетан каталог песама Боба Дилана. Наводи се да је за једну од највреднијих музичких збирки издвојила деветоцифрени новчани износ.

Уговор се односи на ауторска права више од шестсто песама из богатог опуса Боба Дилана укључујући хитове као што су The Times They Are a Changin'Like a Rolling Stone, Lay Lady Lay, Forever Young... 

„Universal Music” није објавила финансијске детаље о куповини а медији пишу да је реч о деветоцифеној суми.

Њујорк тајмс процењује да је та сума преко триста милиона долара.

„Ово је најважнији уговор у музичком издаваштву у овом веку и један од најважнијих у историји", тврде из корпорације.

„Права је повластица и одговорност имати на располагању опус једног од највећих кантаутора свих времена чија се културна вредност не може преценити", рекла је Џоди Герсон, извршна директорка Корпорације Universal Music.

Диланова каријера траје шездесет година, и за то време је продао 125 милиона носача звука широм света.

Године 2016. освојио је Нобелову награду за књижевност „за стварање новог поетског изражаја у оквиру велике америчке музичке традиције".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи